Ari Behns liv og forfatterskap blir bok

Dokumentar og samfunnAri Behns liv og forfatterskap blir bok

Vidar Kvalshaug, journalist og nær venn av Ari Behn, har begynt arbeidet med en bok om «Trist som faen»-forfatteren. Boka kommer allerede til våren.

Estimert lesetid 2min
Ari Behn leser i Vidar Kvalshaugs bryllup
Ari Behn var en av fire tekstlesere i Vidar Kvalshaugs bryllup på Romsdalskysten i 2003. (Foto: Privat)

I går ble det kjent at forfatter og journalist Vidar Kvalshaug skriver bok om sin venn Ari Behn, etter hans bortgang første juledag 2019.

«Da beskjeden om dødsfallet kom, begynte jeg å notere ned både linjer i hans forfatterskap, forfattere og bøker han var inspirert av samt minner og røverhistorier fra det litterære miljøet som vi frekventerte sammen», sier Vidar Kvalshaug. 

«Ut fra disse notatene reiste det seg gradvis strukturen til en bok.»

Kvalshaug og Behn har vært venner i mange år, og var blant annet i hverandres bryllup.

Utgis vår 2020

Boka kommer allerede til våren, og utgis av Cappelen Damm. Den vil blant annet omhandle Behns forfatterskap og hans litterære bruduljer i norsk offentlighet.

Redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland sier i en kommentar at forlaget ser frem til å samarbeide med Kvalshaug om å utgi en bredere og mer samlet fremstilling av Behns liv og kunstneriske virke.

Foto: Maja Hattvang

Vidar Kvalshaug (f. 1970) er forfatter og han har vært litteraturanmelder og kommentator i Aftenposten og Dagbladet, kulturredaktør i Nationen og redaktør i Kagge Forlag og Forlaget Press. Kvalshaug er nå anmelder i BOK365. Hans litterære debut kom i 1996 med romanen Ingen landevei tilbake, og han har til sammen utgitt 15 bøker.