Podcast: Stoisk ro med Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen

I denne episoden av Boktips-podcasten handler det om stoisk ro. Du hører en samtale med forfatterne og filosofene Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen.

Estimert lesetid 2min
fotografi av Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen
Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen om stoisk ro.

Vi lever i en tid da vi er mange som ønsker å finne en indre ro. Kunsten å møte livet med ro er ikke ny. De gamle grekerene var for eksempel opptatt av det. Den filosofiske retningen stoisismen oppstod rundt år 300 før Kristus.

Stoisismen er en livsfilosofi som er enkel å mestre. Den gir et sammenhengende, ikke-religiøst perspektiv på menneskelivet i en kaotisk verden og kan lære oss å takle motgang og leve et rikere liv. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Dialogformen som utgangspunkt for bok

I antikken ble stoisk filosofi formidlet i dialogsform mellom lærer og elev. Derfor valgte forfatter og filosof Jens Oscar Jenssen dialogformen også i sin nye bok Stoisk roLivsvisdom for vår tid. Der forklarer han oss hva vi i vår tid kan lære av stoismen. 

Det er også temaet i denne podcast-episoden. Her er det ikke snakk om en dialog mellom lærer og elev, men mellom to som begge er utdannet som filosofer og som begge skriver bøker. Så en god inngang til å finne stoisk ro er å lytte til samtalen mellom Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen.