Opplysende bok om gener og menneskets rasende utvikling

Dokumentar og samfunnPopulærvitenskapOpplysende bok om gener og menneskets rasende utvikling

Likte du Hararis «Sapiens» og «Homo deus»? Da vil du like Adam Rutherfords «En kort historie om alle som noen gang har levd», en opplysende bok om menneskeheten.

Estimert lesetid 2min
Forfatter og genforsker Adam Rutherford

Hvem er vi? Hvis du vil ha svaret på det mest eksistensielle av eksistensielle spørsmål, ikke fordyp deg i historie, se i et mikroskop!

I sin nye bok, En kort historie om alle som noen gang har levd, avslører Adam Rutherford hva genene våre forteller om vår historie som mennesker, og hva historien kan fortelle oss om våre gener.

Terningkast 5

Boken har fått gode anmeldelser og fikk terningkast fem i Stavanger Aftenblad og i Bergens Tidende, som skriver dette: «Menneskets 200.000 år lange genetiske historie formidla med engelsk vidd. Få vitskaplege felt vekkjer så mykje frykt og forventning som genetikken – læra om arvestoffet.»

En kort historie om alle som noen gang har levd er avmystifiserende og opplysende om hvem vi er og hvordan vi har blitt sånn, basert på den nyeste genforskningen gjort forståelig for hvermannsen.

Historien om hvem vi er

Dette er en historie om oss. Det er historien om hvem vi er og hvordan vi ble til. Om det som er unikt for hvert eneste menneske som noen gang har trukket pusten. Men det er også vår kollektive historie, for i hvert eneste gen bærer vi vår arts historie – fødsler, død, sykdom, krig, hungersnød, migrasjon og masse sex.

I denne fengslende gjennomgangen av det voksende feltet genetikk, avslører Adam Rutherford hva genene våre forteller om vår historie som mennesker, og hva historien kan fortelle oss om våre gener. Fra neandertalere til mord, fra rødhårete til rase, døde konger til pest, evolusjon til epigenetikk – dette er en opplysende bok om et felt som er i rasende utvikling.