Ny bok om Pablo Escobar avslører svært ømtålige historier som aldri tidligere har blitt fortalt

Dokumentar og samfunnNy bok om Pablo Escobar avslører svært ømtålige historier som aldri tidligere har blitt fortalt
Estimert lesetid 2min

– Mange har spurt meg hvorfor jeg skriver enda en bok om faren min. Fortalte jeg ikke alt som var å fortelle i den første? Svaret mitt er enkelt og greit: Denne nye boka avslører historier som er svært ømtålige, som aldri tidligere har blitt fortalt, og som avdekker en del sannheter rundt flere hendelser han var direkte innblandet i. Historier som fram til nå har blitt liggende i skyggen, sier Juan Pablo Escobar om sin nye bok Pablo Escobar – Det faren min aldri fortalte.

Escobar besøker en rekke norske byer i forbindelse med lanseringen av den siste boken om faren.

Boken Det Faren Min Aldri Fortalte av Juan Pablo Escobar
Den verdenskjente narkobaronens sønn kommer med ny
og oppsiktsvekkende informasjon i sin nye spennende dokumentar «Pablo Escobar – det faren min aldri fortalte». Boken er oversatt til norsk av Signe Prøis. Kjøp den på Cappelendamm.no

Nye avsløringer

Han har i arbeidet med boken saumfart halve Colombia, og han har hatt samtaler med farens medarbeidere, fiender og ofre. Han avdekker en rekke tidligere ukjente forhold, og han kaster nytt lys over en mann og en epoke som satte sitt preg på et helt kontinent.

Pablo Escobar
Den verdenskjente narkobaronens sønn har tidligere skrevet boken Min far Pablo Escobar – Kjøp den på Cappelendamm.no

Kan hat gå i arv?

Som pasifist har Escobars sønn tatt initiativ til dialog, forsoning og tilgivelse overfor barna til alle dem som ble ofre for narkoterroren hans far utøvde på 80- og 90-tallet. Han er også opptatt av spørsmålene rundt hvordan historien påvirker den neste generasjonen, hvordan man kan velge seg sin egen vei, og om hat kan gå i arv. Hans siste bok er et forsøk på å bevise at fred og forsoning er noe mer enn en utopi.