Nora Helmer goes to Cappelen Damm #mustknow

Dokumentar og samfunnNora Helmer goes to Cappelen Damm #mustknow

Lene Hvals univers om Nora Helmer har blitt bok. Dette er Balladen med fasaden – Håndbok for yummimummies og partallsfedre. Husk: Mye er gjort for den som evner å se chablisglasset halvfullt og ikke halvtomt.

Estimert lesetid 2min

Lurer du på hva som egentlig skjedde etter at Nora Helmer tok sin designerveske og gikk? Hvordan livet øverst i Aftensolveien arter seg for en nyskilt yummimummie med egen blogg (eksfrue.no), kryssallergi, dyreprint-intoleranse og hang mot paljettputer? Kanskje ønsker du tips om hvor skoskapet skal stå eller hvilken fondant som gir lavest utslag på BMI?

Nora Helmer
GLUTENFRI OG #STØGGS: Livet i Aftensolveien finnes nå i bokform – til glede for alle Nora-fans der ute.

Et skråblikk på en «perfekt» verden

Boken Balladen med fasaden – Håndbok for yummimummies og partallsfedre er basert på serien Dollhouse fra Aftenpostens papir- og nettutgave, hvor den har vært publisert hver lørdag siden høsten 2015, samt på rapporteringer fra forfatterens populære Facebook-side – Nora Helmer – med nærmere 26 000 følgere. Her retter Lene Hval et muntert Barbiedukke-blikk mot vår «perfekte» verden.

#denfølelsen når du gir ut bok på Norges største forlag

– Juhu! Da er den her: Boken som gir deg tips og råd om alt fra hvordan manøvrere med Louboutines, posisjonere seg i FAU og ikke minst, hvordan skjære perfekte droneraketter ut av tofu #mustknow, skriver en ekstatisk Nora Helmer, før hun fortsetter:

Nora Helmer
TRYLLER MED TEKST: Lene Hval er utdannet ved Westerdals School of Communication. Hun jobber til daglig frilans som tekstforfatter, journalist og kunstner. Foto: Gunnar Fossan

– Og beklager, mammaen til Mille, men det å gi ut en syltynn beauty-bible på eget forlag, blir liksom ikke helt det samme som å komme i stive, glansede permer på Norges største #denfølelsen. Dessuten er den jo en fest å fargesortere inn i Montana-hyllene! Litt sånn urban betong møter pink harmony med en edge av håndblåst krystall. Om jeg skal si det selv, en perfekt overgang mellom søstrene Hjort og Sjarmen med tarmen #lovit.

– Dette er livet slik det fortoner seg blant Kählervaser, duftlys og au pairer i et nyoppusset funkis-dukkehus på aller beste vestkant, helt, helt øverst i Aftensolveien. Kanskje er det et Dukkehjem sesong 2? Kanskje en frittstående versjon som fortsetter der litteraturen slapp? Den som leser får se, sier forfatter Lene Hval.

LES OGSÅ:

Lyst til å bruke lammekjøttet til noe annet enn fårikål?

Les dette før du avviser noen på Tinder

«Homo deus» – høstens viktigste bok?