Derfor er dyrene glade i deg

Dokumentar og samfunnNatur og dyrDerfor er dyrene glade i deg
Estimert lesetid 2min

Trærnes hemmelige liv i skogen er byttet ut med dyrenes forbløffende følelsesliv. Peter Wohllebens bok, Dyrenes indre liv, gir deg et fascinerende innblikk i følelseslivet til dyr. Visste du at hunder kan «adoptere» dyrebarn av en annen art? At hanen lyver for hønene sine? Kua kan føle takknemlighet, og hjortedyr sorg?

Dyr kan også vise skam og skyldfølelse, og en hund kan være trist. Hester kan skamme seg, og de kan oppfatte menneskets humør og sinnsstemning. Geiter kan faktisk telle … og ravnen føler kjærlighet. Ekornet gir barna sine navn, og duer kan gjenkjenne bilder. Fisker kan føle angst. Griser er veldig sosiale. Bier husker mennesker og stikker dem de ikke liker. Kråkefugler er forresten like intelligente som menneske-aper. Katter og hunder er superglade i deg. Kjæledyret ditt har ikke bare følelser for deg, men også for dyrene rundt. Derfor kan for eksempel en hund «adoptere» en katt! Det er gøy å vite dersom du skulle ha både hund og katt hjemme, og denne boken passer for hele familien!

Ny kunnskap om dyr

Det er den tyske bestselgerforfatteren Peter Wohlleben som har skrevet den fascinerende boka Dyrenes indre liv. En oppfølger til Trærnes hemmelige liv – som har solgt over utrolige en million bøker på verdensbasis! Gjennom boka om dyrenes følelsesliv viser Wohlleben at det ikke bare er mennesker som har evner til å føle kjærlighet, sorg og omtanke. Ikke minst får du også helt ny kunnskap om kjæledyret ditt!

Hvordan vet han dette? Jo, gjennom å ha fordypet seg i nyere forskning. Videre kombinerer Wohlleben funn fra studier med egne observasjoner i naturen og fra gården han bor på. Han tilbakeviser at dyrs og menneskets følelser er to forskjellige ting, der dyr handler og føler instinktivt, mens vi mennesker er oss bevisste våre tanker og gjerninger.

Dyr minner meg langt mer om mennesker enn jeg trodde!

Boken er oversatt av Cecilie Horge Walle