Se Torgrim Eggen samtale om den kritikerroste Axel Jensen-biografien

BiografierUkategorisertSe Torgrim Eggen samtale om den kritikerroste Axel Jensen-biografien

«Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien,» skriver Dagbladet. Se forfatteren i samtale med Anders Heger her.

Estimert lesetid 2min
Skjermbilde av Torgrim Eggen fra samtale på Tronsmo Bokhandel
Torgrim Eggen i samtale med Anders Heger under lanseringsarragementet for «Axel – Fra smokken til Ovnen. Storyen om Axel Jensen». (Skjermbilde fra opptak: Jan Christian Mollestad/Mollywood)

Axel Jensen. Notorisk lystløgner, liberal rusbruker, utro og ufin. Men også en av våre beste forfattere. Historien om Axel Jensen er ingen dans på roser, skal vi tro Torgrim Eggens nye biografi. Men desto mer lesverdig!

I tillegg til å vinne Brageprisen, har biografien fått strålende anmeldelser i landets aviser.

«En utvilsom bragd»

Resultatet så langt: 2 seksere, to femmere og tre rosende omtaler uten terningkast.

Fedrelandsvennen gir full pott, og skriver:

«Beretningen har et engasjement, en språklig lekenhet og en oversikt som imponerer. Ikke bare sporer han Axel på reiser verden rundt. Han nøster også opp i de tankerådene forfatteren henter fra tenkere og litterater en gjennomsnittlig belest nordmann knapt ellers møter.

Stein Roll i Adresseavisen gir den også terningkast 6 og skriver «Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Ellen Sofie Lauritzen i Dagens Næringsliv spør om ikke 600 sider om Axel Jensen er i det lengste laget: «En bok for spesielt interesserte, kanskje? Niks.» Hun utdyper:

«Eggen har virkelig dykket ned i stoffet, fordøyet det, gjort det til sitt eget. Han har Jensens liv i fingertuppene. Resultatet er en umiddelbar og nær tekst: Flere av scenene og tidsbildene er så levende skildret at man føler man er der, på den greske øya Hydra, i Saharaørkenen, i et maharaja-palass i Himalaya, i ei rorbu i Nordland, eller på vei nedover Drøbaksundet i båten «Shanti Devi».

Dagbladet triller terningkast 5 og skriver: «Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien.»

Også Sindre Hovdenakk i VG gir terningkast 5 og kaller boka «en god story om et ekstremt liv».

Se Torgrim Eggen fortelle om boka

Opptaket er fra lanseringsarrangementet på Tronsmo bokhandel i Oslo, 6. november. Arrangementet ble filmet av Jan Christian Mollestad/Mollywood.