Ukas dikt: «Mayflower, New York» av Lars Saabye Christensen

DiktUkas dikt: «Mayflower, New York» av Lars Saabye Christensen

I dag lanserer supertrioen Lars Saabye Christensen, Ketil Bjørnstad og Anneli Drecker albumet A Suite of Poems. Tekstene på albumet er skrevet av Lars Saabye Christensen, og de er tonesatt av Ketil Bjørnstad. Musikken fremføres av Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad.

Estimert lesetid 3min

Hotell-dikt på engelsk


I kjølvannet av den enorme suksessen med romanen Halvbroren, som kom ut i 2001, var Lars Saabye Christensen på mange reiser og lanseringer på det internasjonale markedet. Da begynte han med de dypt personlige hotelldiktene som nå er blitt til poesisuiten A Suite of Poems. Her skriver Lars Saabye Christensen for første gang på engelsk. Diktene har titler etter navnene på hotellene de ble til i.

Gjennom flere år har Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. 12 av disse dypt personlige diktene er tonsatt av venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad i suiten A Suite Of Poems. Dette er Bjørnstads 14. ECM-utgivelse etter mer enn en kvart million solgte plater på denne tyske prestisje-labelen. Anneli Drecker har vokal.

Terningkast 5 i VG


I dag har albumet fått en strålende anmeldelse i VG. Tor Martin Bøe gir det terningkast 5 og konkluderer slik: «A Suite of Poems er en stille og vennlig plate. Den gjør nesten ingenting ut av seg umiddelbart, men siger sakte, men sikkert, inn i en. Litt på samme måte som et hotellopphold over lengre tid setter sitt eget preg. Men også fordi det føles både som begynnelsen og slutten på en reise.»

Mayflower hotel i New York


Den første sangen på albumet er oppkalt etter ærverdige Mayflower hotel som ble revet ikke lenger etter at Lars Saabye Christensen var der i 2005. Saabye Christensen følte den gang at det var en klar oppbruddsstemning på hotellet, og at det føltes litt som å «gå ned med Mayflower», som han uttrykte det i et intervju med Klassekampen på mandag. Det var spikret planker over rom og vinduer og det hele.

Tekstene på albumet er dypt personlige og dufter av svunnen tid. Samtidig skaper de en gjenkjennende stemning for oss alle. På albumet er det 12 flotte tekster, og her er altså det første «Mayflower, New York».

Mayflower, New York


I’ve got a funny feeling
that the end is near
the limelight’s throwing shadows
while the empty seats are clear
someone’s crying in the monitor
while the loudspeakers sing
a gentle song about
all the joy tomorrow will bring

so do not worry
do not have no fear
but I’ve got this funny feeling
that the end is near

the drummer sends me flowers
while the dancers buy me a beer
I’ve got this funny feeling
that the end is near
there’s no map
there’s no gun
life is a trap
there’s nowhere to run
but do not worry, baby
do not have no fear
it may take a minute
it may take a year

Release-konsert på Røverstaden


Onsdag 23. mai er det release-konsert av A Suite Of Poems på Røverstaden (gamle Club 7). Den innledes med et minibokbad med Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad. Intervjuer er Anne Grosvold. Få mer info om arrangementet på Facebook.