Fra «Ingenting usagt» av Sabina Store-Ashkari

DiktFra «Ingenting usagt» av Sabina Store-Ashkari

Sabina Store-Ashkari har akkurat debutert i bokform med «Ingenting usagt». Noen har alt begynt å omtale henne som et kvinnelig svar på Trygve Skaug.

Estimert lesetid 2min
Bilde av boka Ingenting usagt
Ukas dikt er hentet fra den unge debutanten Sabina Store-Ashkaris samling «Ingenting usagt». (Foto: Åsmund Holien Mo)

Sabina Store-Ashkari skulle bare lagre tekstene sine et sted og la dem ut på Instagram. Så begynte det å dukke opp Instagram-følgere som likte det hun skrev. Nå har hun over 6000 følgere og i forrige uka kom diktsamlingen Ingenting usagt ut. Den er vakkert illustrert av Erika Coucheron Krogstad.

Store-Ashkari er 20 år gammel og studerer journalistikk i Volda. Hun skriver dikt om å være ung sett fra en ung jentes ståsted. Diktene har gjerne et hverdagslig utgangspunkt, men handler ofte om de store emnene som kjærlighet, sorg og håp. 

Et kvinnelig svar på Trygve Skaug

Artisten Trygve Skaug har stor suksess som poet både på Instagram og i bokform. Hans to siste diktsamlinger Følg med nå og Ikke slipp har begge ligget på toppen av bestselgerlistene. Skaug er en av dem som er begeistret for diktene til Sabina Store-Ashkari og har sagt om dem: «de treffer meg rett i magen». Flere har sett likhetene i Skaug og Store-Ashkaris dikt. De skriver begge enkelt og direkte om følelser som vi alle kan kjenne igjen – og begge treffer unge lesere spesielt godt.

Hverdagsheltene

Alle dikt i denne tiden leses selvsagt i lys av vår underlige nye tilværelse med coronaen. Vi har alle oppdaget at det finnes helter som man ikke tidligere i tilstrekkelige grad har applaudert. Ukas dikt kan dedikeres dem:

ikke alle helter bruker 
kappe eller uniform
noen helter redder 
dager 
hjerter 
og liv 
akkurat sånn 
som de er