Trygve Skaug arrangerer streamingkonsert for Moria

DiktTrygve Skaug arrangerer streamingkonsert for Moria

Trygve Skaug vil hjelpe Dråpen i havet med å samle inn penger til flyktningene i Moria. Langfredag spiller han live fra Det gamle biblioteket.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Trygve Skaug
Langfredag kveld spiller Trygve Skaug live fra Det gamle biblioteket, til inntekt for flyktningene i Moria. (Foto: Kim Rognmo)

På selveste Langfredag arrangerer Trygve Skaug konsert til inntekt for flyktningene i Moria. Pengene som samles inn går uavkortet til videreutvikling av fjernundervisning, distribusjon av mat, bleier og hygieneartikler, samt smittevernsutstyr så lenge det er akutt behov for det.

– Barna i Moria hadde det grufullt fra før, men med denne krisen på toppen av det hele… det kan bli katastofalt, sier Skaug.

Vil hjelpe de som rammes hardest

– Akkurat nå er det så mange som kjenner på usikkerhet og smerten ved isolasjon. Det er viktig å ta det på alvor. Og så er det samtidig viktig å ha to tanker i hodet samtidig, og ikke glemme de utenfor våre landegrenser, som møter krisen uten noen som helst mulighet til å forsvare seg. Dråpen i Havet er en organisasjon som gjør alt de kan for å hjelpe til i Moria. Jeg ønsker derfor å bidra til å samle inn lenger til dem.

Konserten streames direkte på Facebook fra Det gamle biblioteket, og arrangeres med hjelp fra The Oslo Way og Cappelen Damm.

– Det blir en nedstrippet konsert slik mange er vant til å høre fra meg. Fra et vakkert sted. Det gamle biblioteket. Så kommer det en fin og lun overraskelse som jeg gleder meg veldig til sjøl, avslører Skaug.

Verdifull tid

Selv setter han pris på å få mye tid sammen med sine egne barn, nå som alle er hjemme hver dag.

– Vi i vår familie har aldri hatt så mye tid sammen som nå, og det kjennes veldig fint å få den tiden til å se ungene på den måten. Særlig er det vakkert å se hvordan de finner frem til den gode kjemien seg imellom, mer og mer ettersom dagene går.

Han er takknemlig for å få lov å møte krisen akkurat i Norge, med tryggest mulige rammer rundt en usikker tid.

– Jeg er så imponert, og ser så tydelig virkningen og verdien i det de folkevalgte har jobbet frem av solidariske løsninger, helt fra ‘45 og til nå. Vi hadde vært et ganske annet sted nå om ikke de holdningene og samfunnsløsningene lå i bunnen, avslutter han.

Du finner Facebook-eventet til konserten her. Donasjoner til Dråpen i havet kan sendes via Vipps til 600930.