«Farvel alle hemmeligheter» av Helene Guåker

Dikt«Farvel alle hemmeligheter» av Helene Guåker

I forbindelse med 8. mars har «Hvordan bli (en skandinavisk) feminist»-aktuelle Marta Breen fått velge ut ukas dikt. Valget falt på et «litt røft dikt» fra Helene Guåkers diktsamling «Farvel alle hemmeligheter».

Estimert lesetid 2min
Papir revet opp for å ligne vagina
Ukas dikt er fra Helene Guåkers samling «Farvel alle hemmeligheter». Foto: Fra omslaget til «Farvel alle hemmeligheter»)

På søndag er den internasjonale kvinnedagen. Vi har derfor bedt riksfeminist Marta Breen velge ut ukas dikt. Breen er en av Nordens mest profilerte feminister og sakprosaforfattere, og har skrevet en rekke bøker om feminisme, kjønnsroller og kvinnehistorie. Blant dem er Født feminist, F-ordet, Om muser og menn og ikke minst tegneserieboka Kvinner i kamp som foreløpig er solgt til 27 land.

Hvordan bli en feminist?

Denne uka kom Breens nye bok Hvordan bli (en skandinavisk) feminist. Det er en håndbok som samler trådene i noen av likestillingsdebattene hun har deltatt i de siste årene. Breen oppklarer myter og misforståelser rundt feminisme, og oppsummerer hovedbudskapet fra sine tidligere tekster. Samtidig gir hun leseren noen slagkraftige tips til hvordan man kan oppnå mest mulig likestilling, både i jobben, i livet og i kjærligheten.

Farvel til alle hemmeligheter

Boktips har spurt Marta Breen om hun kunne velge seg et favorittdikt. Svaret var: «Da tror jeg at jeg velger meg et litt røft dikt fra Helene Guåkers diktsamling Farvel alle hemmeligheter». 

hvor mange kukksugende
kvinner
går det
på en fittesleikende mann?

jeg bare spør, jeg bare lurer:
når skal denne gjelda betales?