Fra «Stempler» av Lars Saabye Christensen

DiktDikt om livetFra «Stempler» av Lars Saabye Christensen

Til høsten kommer Lars Saabye Christensen med en ny roman med tittelen «Vrakeren». I mellomtiden kan du glede deg over ukas dikt fra samlingen «Stempler».

Estimert lesetid 1min
Foto av mange gamle klokker som henger på snorer
TIDEN SOM GÅR: «Gi meg en time utenfor døgnet. Gi meg en åttende dag», skriver Lars Saabye Christensen i sitt dikt i «Stempler». Tiden som går og klokker av ulik sort går ofte igjen i hans forfatterskap. (Getty)

Lars Saabye Christensen har i en årrekke vært en av Norges ledende forfattere. Gjennombruddet kom med romanen Beatles i 1984. Saabye Christensen fikk Nordisk Råds Litteraturpris for Halvbroren i 2001. Han er utgitt i over 36 land og har mottatt en rekke priser, bl.a. Kritikerprisen, Brageprisen, Bokhandlerprisen og Rivertonprisen.

21. september fyller Lars Saabye Christensen 70 år. Den dagen vil Cappelen Damm utgi en samling av alle hans sangtekster i boken som har tittelen Blues for en av de dagene. I tillegg slipper vi en fantastisk Saabye-roman den 23. august som heter Vrakeren.

Ukas dikt er hentet fra diktsamlingen Stempler som kom ut 1989.

Fra «Stempler»

Gi meg en time utenfor døgnet. Gi meg en åttende dag,
til å gjøre opp for meg, til å komme i balanse: dette
regnskapet som aldri stemmer før døden har føyd til
sin sum.

Se stort intervju med Lars Saabye Christensen hvor han forteller om høydepunktene i sitt forfatterskap. (Video: Åsmund Holien Mo)