100 av Norges mest populære dikt i «Ukas dikt»

SkjønnlitteraturLyrikk100 av Norges mest populære dikt i «Ukas dikt»

«Ukas dikt» er en samling med 100 av Norges mest populære dikt. Her er dikt av bl.a. Inger Hagerup, Kolbein Falkeid, Halldis Moren Vesaas, Olav H. Hauge og Trygve Skaug.

Estimert lesetid 2min
Foto av boka "Ukas dikt"
Dikt viser seg ofte å være den beste og mest presise kommunikasjonskanalen mellom mennesker. Kanskje finner du et nytt yndlingsdikt i den nye antologien «Ukas dikt»? (Foto: Åsmund Holien Mo)

Dikt har en større betydning for folk flest enn det mange tror. Dikt kan hjelpe deg i hverdagen, sette ord på følelser, og de kan vekke til live minner og begivenheter. Dikt kan brukes i ensomhet, og de kan deles med andre.

100 diktperler fra spalten «Ukas dikt»

Ukas dikt i bokform består av de 100 mest populære diktene fra spalten «Ukas dikt» her på Boktips. Da Boktips ble opprettet i 2011, ble «Ukas dikt» raskt den mest leste spalten. Her har dikt av mange av våre mest kjente og kjære poeter blitt publisert, og også flere nye, mindre kjente lyrikere har fått plass. Mange av diktene har oppnådd rundt en million sidevisninger – og stadig finner nye lesere frem til dem på nett.

De mest folkekjære forfatterne

Blant bidragsyterne i Ukas dikt finner du våre mest folkekjære forfattere som Inger Hagerup, Kolbein Falkeid, Halldis Moren Vesaas, Olav H. Hauge, Kari Bremnes og Lars Saabye Christensen. Du vil finne mange av dine yndlingsdikt i denne samlingen, og kanskje vil den gi deg flere nye favoritter.

Diktene i boken viser nettopp hvordan dikt kan være den beste og mest presise kommunikasjonskanalen mellom mennesker.

«Vi holder livet» aller mest populært

Det aller mest populære diktet i spalten «Ukas dikt» har vært «Vi holder livet» av Inger Hagerup. Det er selvsagt med i boken, og vi tar det også med her:

Vi holder livet –

Vi holder livet i en knyttet hånd.
Vårt hjerte må bestandig ha det sånn.

Det tåler gjerne spott og overlast
når bare det får holde noe fast.

En mann, et barn, en drøm skal være vår
og evigheten måles ut i år.

For i vår gåtefulle, blinde angst
blir alle ting erobring eller fangst.

Vi bærer skrekken med oss natt og dag,
den bleke skrekk for hjertets nederlag.