Pubertet – mer enn kviser og mensen

BarnebøkerUngdomsbøkerPubertet – mer enn kviser og mensen
Estimert lesetid 2min

De fleste unge opplever puberteten som en krevende periode. Det samme gjør deres foreldre. Og lærere. Nå foreligger to nyttige og humoristiske bøker som kan bidra til å komme gjennom denne utfordrende fasen i livet på en litt bedre måte. Å være jente og Å være gutt anbefales til alle i målgruppen, og tar opp det meste ungdom måtte lure på – og litt til.

Å være jente
Å være gutt
Megzilla


Lærerike guider skrevet av kompetente forfattere


Å være jente og Å være gutt er både morsomme og lærerike guider som viser at det er mulig å komme seg helskinnet gjennom både skolehverdager og i livet ellers når merkelige tingene skjer med kroppen og hjernen – og dramaer i vennegjengen tar av. Bøkene er skrevet av to godt kvalifiserte forfattere, henholdsvis Hayley Long, lærer og prisvinnende ungdomsbokforfatter, og James Dawson, natur-/ samfunnsfagslærer og forfatter av populære og prisbelønte skrekkbøker for unge lesere. Begge bøkene er oversatt fra engelsk av Lotte Holmboe.

Megzilla – en poetisk bok om pubertet
I 2015 kom Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus, med en annerledes bok pubertet, Megzilla. Dett er en prosalyrisk, grafisk roman for ungdom om Ingeborg, slik bare Gro Dahle kan skrive og datteren Kaia Dahle Nyhus kan illustrere. Boken handler om de helt nære ting; om identitet og kropp, om å føle seg sett, oversett, forstått og misforstått. Om venner og familie. Og om lengselen etter intimitet og berøring.

Hvem er Ingeborg?
Megzilla
er et fint supplement til de to ovennevnte bøkene, da den behandler pubertet på en skjønnlitterær, original og personlig måte. Vi møter altså unge Ingeborg, som ikke føler seg som Ingeborg. For hvem er «Ingeborg» egentlig? Hvordan er det å være Ingeborg, i Ingeborgs kropp? Hvordan er det å være Ingeborg når kroppen hennes og tankene hennes forandrer seg til noe Ingeborg nesten ikke kjenner igjen

Les intervju om boken med mor og datter Gro og Kaia på Forlagsliv.