Boktips til ferien: Sommerens beste barnebøker

BarnebøkerBarn 6-8 årBoktips til ferien: Sommerens beste barnebøker

Sommerferien byr på mange anledninger til å øke barnas leselyst! Her er tips til de beste barnebøkene til ferien.

Estimert lesetid 5min
Ferietid = lesetid. (Foto: Åsmund Mo Holien)

Å finne gode tidspunkter for å trene på lesing og øke leselysten hos barna kan være en utfordring i hverdagen. Ofte er det både barnehage og skole før man setter seg ned, og alle vet at trøtte unger ikke alltid synes det er like gøy å lese.

I sommerferien derimot, er det mange gyldne anledninger til å ta frem bøker. Lesing er godt og avslappende i pauser innimellom reising, lek og skjerm. Og det beste av alt – man har barnas oppmerksomhet!

For de litt større barna er bøker gode alternativ til skjerm, så husk å pakk med et par bøker til barna i kofferten. Her er noen gode barnebøker å ha med på tur i sommer.

Zidanes dans

Zidanes dans er Arild Stavrums andre bok om Mikke Milnbergan, og disse bøkene har blitt skikkelig populære, andre opplag måtte bestilles allerede en uke etter at bøkene ble sendt ut til bokhandlerne. Denne gangen spiller Playstation med kompisene når plutselig Zinedine Zidane dukker opp på skjermen og ber om hjelp! Stjerne-treneren Zidane er bortført, og i morgen skal han lede Real Madrid mot Barcelona i El Clásico, den største kampen i spansk fotball. Nå må noen spore han opp og få han tilbake til Madrid! Og disse noen blir altså Mikke, Hansa, Shearer og Kari. Det store spørsmålet er; hvordan kan det ha seg at Zidane er fanget inne i Playstation-universet? Og ikke minst, hvordan i all verden skal Mikke og gjengen finne han

Freddie Yates’ supermirakuløse reise

En annen av sommerens store snakkiser, som det var skikkelig kniving om å få blant forlagene er denne; Freddie Yates’ supermirakuløse reise. Her møter vi Freddie som skal på ferie. Men så skjer det uforutsette ting. Han hadde ikke planlagt å møte Store-Trevor, være med på løkspisekonkurranse eller trodd at han skulle stille på riksdekkende tv sammen iført et Supergirl-kostyme. Freddie Yates’ supermirakuløse reise er et morsomt eventyr om tre gutter, en sommerferie og noen små mirakler. Passer kanskje aller best til de mellom 9-12 år.

Nå eller aldri Rikka

Denne boka handler om Rikka på 10 år. Hun har mamma i en by og pappa i en annen – og en veldig søt gutt i nabohuset. Dette er oppfølgeren til den populære boka Rikka – på ordentlig og forever. Denne gangen handler det litt mer om forelskelse, men og om å ha foreldre som er skilt, om småsøsken og venninner. Forfatteren Maiken Nylund er ekspert på å treffe denne målgruppa med temaer som er gjenkjennelige, og en stemme og en nærhet som virkelige treffer.

Hannas Hamstre

Denne nye Leseløven er perfekt å øve-lese med i sommer, særlig for alle de som er skikkelige dyrevenner! Historien handler om Hanna som har hamstre. De små dyrene får også to hjem når foreldrene henne skiller seg. Men en dag da Hanna er alene hjemme hos pappa har katten Kurre med seg noen inn. En hemmelighet! En søt, spennende og lettlest bok.

Artemis Fowl

Den isrke forfatteren Eoin Colfer har hatt kjempesuksess med serien Artemis Fowl. Bare bøkene har solgt over 20 millioner på verdensbasis. Denne sommeren kom også storfilmen om Artemis Fowl, laget av Disney. Dette er en original serie av bøker med mange uventede vrier og vendinger, som åpner opp en ny verden full av magi, spenning og humor.

Hvordan begynner man på skolen

Den boka som solgte aller mest i Norge i vår, var faktisk denne. Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen? Boka har en varm tone, fine illustrasjoner og er full av gode tips til skolestartere. Har du en skolestarter hjemme, er det perfekt å bruke ferien på å lese seg opp til første skoledag. Anna Fiske har en egen evne til å kunne gi en hjelpende hånd til oss når vi trenger det. Boka er inkluderende og tar barnas følelser på alvor, samtidig ufarliggjør den den store overgangen det er å gå fra det å være førskolebarn til å begynne i 1. klasse.

Karsten og Petra på eventyr i London

Karsten og Petra har vært alle barns gode venner helt siden begynnelsen av 90-tallet. Nå har det kommet en ny bok ut, og i denne kan vi drømme oss bort til London sammen med barna! Her er dessuten mange gode tips om dere planlegger en tur til storbyen London i fremtiden. Karsten og Petra er lette å bli glade i, og historiene er gjenkjennelige og underholdene.

LasseMajas Detektivbyrå – Filmmysteriet 

LasseMaja er stadig noen av de mest populære barnebøkene vi har. Kanskje fordi det er lettleste bøker, med litt intrikate og smarte krimgåter i? Dessuten er det en sjarmerende strek som er med på å gi liv til historiene. I denne fortellingen har en berømt filmregissør kommet til Valleby for å spille inn film. Politimesteren får en rolle, men må låses inne i et bur i en natt for å komme i kontakt med følelsene sine. Samme natt er det innbrudd hos optikeren.. Og nå må Lasse og Maja komme til bunns i hva som har skjedd.