NRK Super-suksessen blir bok: «Elleville Elfrid-universet er tatt til nye høyder»

Barn 2-4 årUkategorisertNRK Super-suksessen blir bok: «Elleville Elfrid-universet er tatt til nye høyder»

Elleville Elfrid er aktuell både som bok og kinofilm. Og responsen er entydig: Alle vil ha mer av den kjente NRK Super-figuren.

Estimert lesetid 2min
Elleville Elfrid møter sin nye venn Jonny
Elleville Elfrid vil lage et spektakulært sirkus på Soltoppen for bestevennen Henrik, men når tøffe Johnny flytter inn i nabolaget endrer alt seg.

Temaet som gjennomsyrer både film og bok er vennskap; om å krangle og bli venner igjen. Filmpolitiet i NRKs Sigurd Vik roser filmen og sier at den har blitt en «underholdende, leken og fantasirik norsk barnefilm».

Både film og bok forteller en sjarmerende historie som inneholder ingredienser barn elsker: Tivoli, berg- og dalbane, trylling og sirkus, isbar og trehytte og ellevill sykkeljakt.

Underholdende og lekkert

I Fædrelandsvennen får bokutgivelsen fem på terningen av journalist Bjørn Fredheim. Han skriver blant annet:

«Frank Mosvold har levert en underholdende, lekker og gjennomarbeidet barnebok. Elleville Elfrid-universet er tatt til nye høyder, og bærer preg av gjennomført profesjonalitet, god pedagogikk og lekre illustrasjoner.«

Fredheim avslutter med å ønske mer fra skaper Frank Mosvold og co:

«Dette er solid og jeg er temmelig sikker på at Elfrid-universet vil vokse til en universell industri i årene som kommer. Jeg våger spådommen (og krever) at Elfrid og gjengen fra Soltoppen entrer teaterscenen innen kort tid.«

Vennskap på prøve

Elfrid bor på Soltoppen. Hun vil lage sirkus sammen med bestevennen, Henrik. Men når Johnny flytter inn i huset over veien, blir Elfrid redd for at Henrik verken bryr seg om henne eller sirkuset lenger. Men så forsvinner Henrik, og Elfrid og Johnny gjør alt de kan for å finne ham sammen med de andre på soltoppen. Men spørsmålet er jo hvem Henrik vil være venn med om de finner han igjen.

Bak filmen, som går på kino nå, står Kool Production, med Frank Mosvold og Atle Solberg Blakseth i spissen. Filmen så langt solgt til over 30 land, og alle 180 norske kinoer setter den opp.