Bokserien for jenter som elsker fotball

Barn 10-12 årUkategorisertBokserien for jenter som elsker fotball

Når Emma på 11 år begynner på fotballaget, skjer det noe med henne. Ballfølelse er den perfekte bokserien for unge fotballjenter, skrevet av en mangeårig fotballtrener.

Estimert lesetid 2min
Jenter som spiller fotball
I de seks Ballfølelse-bøkene møter vi Emma på 11 år gjennom oppturer og nedturer med fotballen alltid i bakgrunnen. (Foto: Jeffrey F. Lin)

Ballfølelse er en bokserie om jentene på et fotballag som kjemper for laget på kamp og trening, og som underveis opplever spennende og utfordrende ting også utenfor banen. Serien kjennetegnes av høy fotballfaglig kvalitet og passer spesielt for jenter mellom 9 og 12 år. Bokserien er skrevet av svenske Mikael Thörnqvist og oversatt av Cecilie Winger. Thörnqvist har selv vært fotballtrener i mange år.

Tøff og sårbar karakter

Hovedpersonen i Ballfølelse-bøkene er 11-årige Emma, en tøff og sårbar karakter. Når Emma begynner på fotballaget i første bok, Fotball og kyss, skjer det noe med henne. Hun får fart i beina og mot i hjertet! Kanskje kan hun klare å få til alt som kreves av henne nå som hun er blitt 11 år? Ikke bare må hun lære seg fotballteknikk og lagspill. Hun prøver også å samle mot til å tørre å sove over hos en venninne, gå forbi den tøffeste gjengen på skolen og vanskeligst av alt – kysse han som hun synes er så søt! Og hva er det egentlig som foregår hjemme hos en av lagvenninnene? Blir hun slått? Hvorfor vil hun ikke snakke om det?

Seks bøker i serien

Hittil har det kommet ut seks bøker i Ballfølelse-serien: Fotball og kyss, Taklinger og tårer, Fiender og forsvarere, Driblinger med døden, Straffespark og spetakkel og Falskspill og finter. Vi følger Emma gjennom små og store utfordringer, kjærlighetsproblemer og fotballturneringer.