Gavetips til barn fra 1 til 12 år

Barn 0-2 årUkategorisertGavetips til barn fra 1 til 12 år
Estimert lesetid 8min

Til den livlige 1-åringen

Mine første pekebøker om dyr

Pekebøker til 1-åringen.
Pekebøker til 1-åringen.

Denne robuste samleboksen inneholder 6 små pekebøker med tykke sider. Med sine supersøte og fargerike illustrasjoner appellerer de til de aller minste. Det er den perfekte startpakken for de aller yngste leserne.

Til den fargeglade 2-åringen

Ingrid og Ivar Farger  av Katherina Janouch

Ingrid og Ivar leker med farger, til 2-åringen.
Ingrid og Ivar leker med farger, til 2-åringen.

Lær deg fargene med bestevennene Ingrid og Ivar! Rød, grønn, blå, gul og svart. Pedagogisk og morsomt for de minste.
Ingrid og Ivar drar et grønt juletre på kjelken sin, de fisker blå fisker og tegner med røde kritt. Hverdagsnære situasjoner på hvert oppslag beskriver fem ulike farger.
En fargerik småbarnsbok i papp, med en flik for hver farge: LES, LEK og LÆR sammen!

Til den oppfinnsomme 3-åringen

Gutt og Jente later som av Hilde Matre Larsen

Gutt og Jente later som av Hilde Matre Larsen.
Gutt og Jente later som av Hilde Matre Larsen.

Alt er mulig for Gutt og Jente. Som å bli til dyrene de kler seg ut som. Eller å låne hverandres hår ved hjelp av saks og lim. Med korte, lettfattelige setninger og temaer som kjønn og identitet, skriver Bragepris-nominerte Hilde Matre Larsen brukslitteratur for de minste.

«Gutt og Jente leker.

– Jeg vil late som jeg er deg! sier Gutt.
– Jeg vil late som jeg er deg! sier Jente.

Så gjør de det.»

Boka er full av lek og humor. Bok nummer 2 er også i butikk, Gutt og Jente graver.

Til den undrende 4-åringen

Hallo skogen! av Anna Fiske

Hallo skogen! av Anna Fiske.
Hallo skogen! av Anna Fiske.

Anna Fiske feirer 10 år med Hallo-serien.Hallo skogen! er den siste i en lang rekke med herlige myldrebøker.
Nå bærer det til skogs i tre hektiske døgn. For skogens ro er det lite av i denne boken. Enhjørningen lager rabalder. Noen sager ned greinen uglen sitter på. Bjørnen gjemmer seg. Grønn-nissen og Gurra prøver seg som gründere. Og leserens jobb blir å finne alle i mylderet!

Til den festlige 5-åringen

Fuglefesten av Alice Bjerknes Lima de Faria

Fuglefesten av Alice Bjerknes Lima de Faria.
Fuglefesten av Alice Bjerknes Lima de Faria.

Forfatteren av suksessen Det var ikke jeg, sa Robinhund følger opp med en herlig historie om å føle seg utenfor, om å finne sine egne venner og være stolt over hvem man er.

Flapps er et nattdyr og kjeder seg når det ikke er noen å leke med. Alle andre sover jo om natten, bare ikke nattdyret. Noen ganger er Mark med og leker, men denne natten må Mark gå å legge seg tidligere enn vanlig. Mark er nemlig bedt i en bursdag hos fuglene. Det er ikke Flapps. Derfor stjeler hun invitasjonen når Mark sover og går selv. Men fuglene er ikke videre interessert i å ha besøk av Flapps. De vil ha Mark, og det er en grunn til det …

Til den morsomme 6-åringen

Bjørns nye dyregåter av Bjørn F. Rørvik

Bjørns nye dyregåter av Bjørn F. Rørvik.
Bjørns nye dyregåter av Bjørn F. Rørvik.

Her får du 101 fabelaktige, fjollete og fullstendig ugjettbare gåter fra dyrenes verden. Eivind Gulliksen har illustrert gåtene, og i hans strek blir de bare enda morsommere!

Hva får du hvis du krysser en sau og en makrell?
Svar: Makrøll

Vet du hvorfor elgen aldri fyller bensin?
Svar: Den kjører elgbil

Hva kalles mammabjørnene i USA?
Svar: Bamse-Mums

Hvilken gnager er flinkest til å vaske opp?
Svar: Oppvaskmarsvin

Til den tøffe 7-åringen

Jenta som kunne snakke med hunder av Kim Leine

Jenta som kunne snakke med hunder av Kim Leine.
Jenta som kunne snakke med hunder av Kim Leine.

Dansk-norske Kim Leines barnebok er et sjarmerende eventyr om å bo på Grønland. Peter Bay Alexandersen er en av Danmarks mest kjente og høyest elskede illustratører, og han har skapt et stemningsfullt og hyggelig vinterunivers.

Sofie bor på Grønland sammen med familien sin. Sofie elsker hunder, og hun kan til og med snakke med dem! Vær forsiktig, sier mamma, sledehundene er ikke trygge. Men Sofie er ikke redd. I bursdagen til Nuka får hun hilse på de fire nyfødte valpene. Men hundemamma liker det ikke, og plutselig skjer det noe fælt!

Til den nysgjerrige 8-åringen

Hvor er Willy? av Martin Handford

Hvor er Willy? Jubileumsutgave av Martin Handford.
Hvor er Willy? Jubileumsutgave av Martin Handford.

En fabelaktig jubileumsutgave av den aller første boka om Willy. Den satte igang et verdensomspennende farsott for 30 år siden. I jubileumsutgaven finner du i tillegg til de originale scenene også et brev fra Willy selv og en helt ny scene med de kjente ansiktene. Har du funnet Willy?

Hvor er Willy?-serien er en unik samling aktivitetsbøker i farger der sidene er fulle av knøttsmå karakterer som gjør alle slags rare ting. Målet for leseren er å finne Willy, en artig fyr i hvit og rød-stripete genser, på alle bildene. Og blir det for lett, kan leseren forsøke å finne de fire vennene hans, eller ting de har mistet. Aktiviteten kan sammenlignes med å sette sammen et puslespill på 5000 biter. Men å lete etter Willy er mye morsommere. Både barn og voksne vil ha glede og utbytte av å fordype seg i tegningene.

Til den fantasifulle 9-åringen

Harry Potter og Fangen fra Azkaban av J.K. Rowling

Den illustrerte Harry Potter og Fangen fra Azkaban av J.K. Rowling.
Den illustrerte Harry Potter og Fangen fra Azkaban av J.K. Rowling.

På en særegen måte klarer Jim Kay å utvide J.K. Rowlings univers slik at nye generasjoner barn verden over oppdager Harry Potter-serien – enten i armkroken til en voksen, eller på egenhånd.

Det er nesten så man kan lure på om de illustrerte utgavene om Harry Potter er funnet i bokhandelen Snirckel og Blæk i Diagonalmenningen, eller i biblioteket på Galtvort. For de har alt en bokelsker kan ønske seg. Gjennom Kays illustrasjoner ser vi historien med nye øyne. Aldri har vi sett professor Lupus og Rummelfiold, eller Fnattbussen nettopp slik.
Kays kunst har høstet lovord over hele kloden. Rowling selv har uttalt:

«Da jeg så Jim Kays illustrasjoner ble jeg dypt beveget. Jeg elsker hans tolkning av Harry Potters verden, og jeg føler meg beæret og takknemlig for at han lånt talentet sitt til det.»

Enten man er ny som Harry Potter-leser eller har levd med universet lenge, vil denne utgaven av Harry Potter og Fangen fra Azkaban transportere leseren til et magisk sted det er verdt å besøke. Les mer om Harry Potter her.

Til den rampete 10-åringen

Miles og Niles. Villmarkens sønner av Mac Barnett

Miles og Niles. Villmarkens sønner av Mac Barnett.
Miles og Niles. Villmarkens sønner av Mac Barnett.

Pøbelduoen slår til igjen! Nå har bok nummer 3 om de ville pøblene kommet!
Miles og Niles kunne hatt en rolig sommerferie i skogen. De kunne lyttet til fuglesangen, spist is og kost seg i sommersolen. Men når bølla Josh Barkin danner en ny klubb på den militære sommerleiren sin, blir fristelsen for stor – Miles og Niles MÅ bare gjøre en liten pøbelstrek. Før de vet ordet av det er Josh ute etter hevn, og den rolige sommerferien er det bare å glemme. Denne sommeren blir det pøbelkrig. Husk også å få tak i bok 1 Kugalskap og bok 2 Fra vondt til verre.

Til den eventyrlystne 11-åringen

Hilda og Trollet av Luke Pearson

Hilda og Trollet av Luke Pearson.
Hilda og Trollet av Luke Pearson.

Hildas verden er et vidunderlig, spennende, og også ganske truende sted – som barn vil glede seg over å tre inn i.

Hils på Hilda! Hun greier aldri å sitte stille lenge av gangen. Det hadde ikke du gjort, heller, om du stadig snublet borti merkelige skapninger som midnattskjemper og sjøsjeler. Når Hilda en dag kommer over en mystisk, troll-formet stein, blir alt det merkelige enda merkeligere. Men som Hilda selv sier: ”Sånn er livet til en eventyrer.” Les også Hilda og Midnattskjempen!

Til den modige 12-åringen

Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve

Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve.
Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve.

En skikkelig spennende og Stranger Things-aktig grøsser for de som liker å bli skremt.

Verdens kjedeligste lille bygd våkner plutselig til liv da først en, og så to ungdommer blir drept – og hjertene deres stjålet! Og så dør enda en ung gutt. Frykten brer seg på skolen og i lokalmiljøet. Vennene Håkon, Hares og Marie blir ufrivillig involvert, og halloween-natten våkner de av at en avkappet hånd forsøker å kvele Hares – og stjele hjertet hans. Ja, du leste riktig – en avkappet hånd!
Hva er det som skjer – og hvorfor klarer ikke politiet å løse mysteriet?


Flere tips til gode barnebøker får du her.