Tre gode bøker du trygt kan gi bort i morsdagsgave

SkjønnlitteraturStrikkebøkerTre gode bøker du trygt kan gi bort i morsdagsgave

Å gi bort gode bøker til morsdagen kan aldri bli feil. Mødre fortjener det beste. Her er tre ulike titler som vil glede din mamma enten hun er glad i å lese eller foretrekker pinner og garn.

Estimert lesetid 3min

På søndag er det morsdag, en god mulighet til å skjemme bort den kanskje viktigste personen i livet ditt litt ekstra. Her er tre bøker som passer den litteraturinteresserte, den strikkeglade og feelgood-entusiasten.morsdag gave
Kjøp Den europeiske våren på Cappelendamm.no

TIL LITTERATURINTERESSERTE MØDRE


Kaspar Colling Nielsen, Den europeiske våren
Forfatteren som kalles «Den danske Houellebecq» har blitt godt mottatt her som i hjemlandet, og Vårt Land skrev blant annet: «Den europeiske våren røsker i meg, og tydeliggjør for meg en av litteraturens mange muligheter: Nemlig å karikere oss, få oss til å se oss selv klarere, og samtidig le av det.» Colling Nielsens siste bok er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og felleskap i en nær fremtid, som er både skremmende og tiltalende. På Lolland i Danmark etablere en rekke internasjonalt anerkjente forskere og grundere et nytt samfunn for rike borgere. De vil kombinere det mest idylliske og ettertraktede fra den gamle verden med de siste teknologiske nyvinninger. I denne droneovervåkede bonderomantikken flytter galleristen Stig, hans kone, hjerneforskeren Elisabeth og deres idealistiske datter, Emma og kunstneren Christian inn. Som Vårt Land skriver: «Colling Nielsens roman appellerer til handling. Kall det gjerne et håp om litteraturens virkekraft.»

Et annet sikkert kort er en kritikerroste Medusas flåte av Franzobel.morsdag gave
Kjøp Bortenfor stjernene på Cappelendamm.no

TIL MØDRE SOM ELSKER FEEL GOOD


Lori Nelson Spielman, Bortenfor stjernene
«Etter at du har lest denne boken, virker verden vakrere og mindre trist,» lover Sterns anmelder. I sin tredje bok, Bortenfor stjernene, skriver Lori Nelson Spielmans troverdig og oppløftende om å takle sorg og skyldfølelse. Spielman har tidligere hatt stor suksess med En liste for livet og Tilgi meg. Historiene til Spielman fanger opp følelser og utfordringer som er felles for de fleste av oss, og ikler dem en vakker og klok fortelling som får oss til å forstå både oss selv og verden rundt oss bedre. En bok som passer alle som liker Jojo Moyes!

Sjekk også ut Sofia Lundbergs gripende relasjonsroman Den røde adressebokenmorsdag gave
Kjøp Strikk i dine farger på Cappelendamm.no

TIL STRIKKEGLADE MØDRE


Anna Enge, Strikk i dine farger
Når Oslos mest populære strikkedesignere slår seg sammen med en fargeekspert, blir resultatet tidløse og klassiske strikkeplagg som kler akkurat deg. Pickles-gründerne Heidi Grønvold og Anna Enge har laget denne fargerike strikkeboka sammen med fargeekspert Dagny Thurmann-Moe bak Dagny Fargestudio. Den eneste strikkeboken du trenger for å bygge opp en garderobe med strikkede plagg! Bokens syv kapseloppskrifter kan du variere i det uendelige, etter fasongen og fargene du kler og liker. Boken forteller deg hvilke farger som passer til deg, hvordan du kombinerer dem i samme antrekk og hva fargene kommuniserer.

Et annet godt tips er Susanne Müllers Strikk pannebånd.