Sju gode romaner til påsken

RomanerUkategorisertSju gode romaner til påsken
Estimert lesetid 5min

For hvem skal en mor risikere livet? Det er et av hovedspørsmålene denne romanen stiller

Dyrenes rike
Hvor går grensen mellom det dyriske overlevelses-instinktet og plikten vi som mennesker har til å ta vare på hverandre? Kjøp Dyrenes rike på Cappelendamm.no.

Dyrenes rike av Gin Phillips utforsker det å være mor – fra de ømmeste øyeblikkene av lys og kjærlighet til det punktet der man forvandles til et rasende villdyr som gjør alt for å beskytte avkommet sitt. Gjennom romanen stiller Gin Phillips spørsmålet om hvor grensen går mellom det dyriske overlevelsesinstinktet og plikten vi som mennesker har til å ta vare på hverandre. For hvem skal en mor risikere livet?

Roman om slavehandel og klasseforskjeller


Der det brenner av Benedicte Meyer Kroneberg.

der det brenner
Der det brenner er en foruroligende roman om moderne slaveri og personlig ansvar. Kjøp den på Cappelendamm.no.

B. bor i Singapore og jobber på et krisesenter for kvinner som har rømt fra arbeidsgiveren.

De har kommet til landet på jakt etter et bedre liv, men for mange blir tilværelsen et mareritt. En telefon fra Norge om at eksen Rikard har hatt hjerteinfarkt utløser voldsomme minner, både om hans rusmisbruk og ansvarsløshet, og en skremmende hendelse på B.s tidligere arbeidsplass. Vi følger B. gjennom en dramatisk dag, for kvinnene og henne selv, der den skjøre balansen mellom trygghet og fare, lykke og ulykke skildres på intenst vis.

På kollisjonskurs med seg selv og samfunnet

ordføreren i Oslo
Denne romanen foregår i hodet på forfatter Stig Aasvik. Kjøp Ordføreren i Oslo på Cappelendamm.no.

Ordføreren i Oslo er en roman som foregår i hodet på forfatter Stig Aasvik mens han ligger på sofaen og venter på at familien skal komme hjem. Han er arbeidsløs og deprimert. Han har ingen andre ambisjoner enn om å bli liggende på sofaen, strekke på beina for å gå en og annen tur, lese og skrive det han selv vil. I en virvlende og drivende indre bevisshetsstrøm forteller Stig Aasvik om hvordan det er å være på kollisjonskurs med seg selv, sine nærmeste, samfunnet, ja, med livet.

Har du enda ikke rukket å lese fjorårets nobelprisvinner i litteratur?


Benytt påsken til å lese Ishiguros Gå aldri fra meg, en knusende roman om uskyld, kunnskap og tap.

Kathy, Ruth og Tommy har vært elever ved Hailsham, en idyllisk kostskole på den engelske landsbygda. Elevene der fikk den beste omsorg, de ble opplært til at de var spesielle og enestående og at de hadde en bestemmelse. Men hvilken skjebne var det egentlig som ventet dem?

Kazuo Ishiguro
Les fjorårets nobelprisvinner i litteratur, Kazuo Ishiguro! Kjøp boken Gå aldri fra meg på Cappelendamm.no.

Mange år senere lar Kathy, som er blitt 31, tankene vandre tilbake til årene på Hailsham. Langsomt avdekkes urovekkende kunnskaper om det livet elevene der er eslet til. Gradvis går sannheten om deres tilsynelatende sorgfrie oppvekst opp for Kathy, Ruth og Tommy, og det blir klart for dem hva fremtiden vil bringe.Bånd er en liten, ubehagelig og veldig god roman om gammelt grums. Kjøp Bånd på Cappelendamm.no.

Et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie


«Starnones Bånd er i partier opprivende lesning, og han gir leseren familiehemmeligheter fra mor, far og barnas perspektiv som når vi åpner kinesiske esker. Det er raffinert gjort.», skriver VG i sin anmeldelse. Bånd er en liten, ubehagelig og veldig god roman om gammelt grums. Et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie.

Årets villeste roman som har fått strålende kritikker


Den danske borgerkrig 2018-24 av Kaspar Colling Nielsen.

Berlingske skriver: «Det er en bok – ikke minst – om dyr som kan være menneskelige, og om mennesker som kan være dyriske. Det er dessuten en bok om krig og fred, om en kjærlighet som aldri vil dø, om sex som makt og om at livet er meningen med døden, ikke omvendt. Og kanskje er det mer enn det, men det er allerede nok, og det er godt nok. Minst.»

Den danske borgerkrig
Kaspar Colling Nielsen tar deg raskt inn i en blodig handling hvor politikere blir halshugget på åpen gate og bankfolk jaget vilt. Kjøp boken Den danske borgerkrig på Cappelendamm.no.

Ingen påske uten quiz!


Påskequiz 1000 spørsmål og svar av Marit O. Bromark.

Påskeferien er reddet! Her er quizboka med mye moro for hele familien gjennom hele påsken. Boka er delt inn i ulike allmennkategorier, men har også en egen del om påsken med spørsmål om påsketradisjoner, mat, påskeferie og hytteliv. Her kan du teste kunnskapene dine. Boka inneholder 1000 spørsmål og har egne spørsmål for voksne og barn.