«Showtime!» rett til topps

SkjønnlitteraturRomaner«Showtime!» rett til topps

Henrik Langelands «Showtime!» ser ut til å bli sommerens store roman. I dag gikk den rett til topps på bestselgerlistene.

Estimert lesetid 3min
Henrik Langeland med omslag for Showtime
Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt gjennombrudd som forfatter med romanen Wonderboy i 2003. Nå lanserer han tredje og siste bok om Christian von der Hall med et stjernespekket show. (Foto: Ivar Kvaal)

I dag har Bokhandlerforeningen publisert bestselgerlistene for ukens salg i alle norske bokhandlere. Henrik Langelands Showtime! gikk rett til topps på listen for skjønnlitteratur, tett fulgt av Ingvar Ambjørnsens Elling-roman Ingen kan hjelpe meg og Beate Grimsruds Jeg foreslår vi våkner.

Showtime! og Ingen kan hjelpe meg tar også de to første plassene på listen over E-bøker. Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen topper fortsatt listen for sakprosa.

Showtime-feber

I forrige uke var det lanseringsfest for det som kanskje blir sommerens store roman Henrik Langelands Showtime!,den tredje boken om Christian «Wonderboy» von der Hall.

Wonderboy og Fyrsten solgte til sammen over 150 000 eksemplarer. Så det blir spennende å se hvordan Showtime! vil selge i det som mange tror blir den store lesesommeren.

Hele pallen fylt med Cappelen Damm-bøker

Cappelen Damm fyller hele pallen på listen for skjønnlitteratur. Ingvar Ambjørnsens Ingen kan hjelpe meg er på andreplass og Beate Grimsruds kritikersuksess Jeg foreslår at vi våkner ligger på tredjeplass.

Lucinda Rileys Solsøsteren er den romanen som har solgt mest totalt hittil i år. Nå ligger den på 11. plass på listen. På 14. plass ligger årets mestselgende krimroman Den tause pasienten av Alex Michaelides. 

Hvordan begynner man på skolen

Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen er allerede en stor suksess. Den var den boken som solgte aller mest i Norge i mai, og den topper fortsatt bestselgerlisten for sakprosa. Det er over 60 000 barn som snart skal begynne på skolen. Anne Cathrine Straume i NRK.no mener at de nettopp trenger denne boken for å få en god skolestart: «Dette er en raus bok. Varm. Midt i blinken, vil jeg si, for den som snart skal begynne på skolen.» 

Ragnhild Holmås’ Men du ser ikke syk ut har ligget på førsteplassen tidligere og ligger nå på sjetteplass. På plassen bak ligger Gry Hammers Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn.

Kjell Aukrust ville fylt 100 år i år. Nå i vår har Kjell Aukrusts verden, som er en slags «Aukrusts greatest hits», ligget høyt på listene i mange uker. Nå er den på 13. plass. Og på 15. plass har Marit Bromarks Sommerquiz startet klatringen mot toppen. 

6 av ti på e-boklisten

Langelands Showtime! og Ambjørnsens Ingen kan hjelpe meg ligger på første og andreplass på bestselgerlisten for e-bøker. Der har Cappelen Damm 6 av de 10 første plassene.

Lucinda Rileys Solsøsteren er på fjerdeplass, Alex Michaelides’ Den tause pasienten er på sjuendeplass, Beate Grimsruds Jeg foreslår vi våkner er på åttendeplass og Et nytt liv for Florence Grace av Tracy Ree er på niendeplass. Lee Childs Delt by er på 15. plass.

Sommeren blir en stor lesefest, og det er heldigvis mange bøker å velge blant!