Disse e-bøkene selger mest akkurat nå

SkjønnlitteraturRomanerDisse e-bøkene selger mest akkurat nå

Vi leser stadig flere bøker på brett. Her er de 15 mest nedlastede e-bøkene i Norge akkurat nå.

Estimert lesetid 7min
Kollasj med omslag for de mest solgte e-bøkene akkurat nå
Blant de femten mest leste e-bøkene om dagen finner vi nye bøker av blant annet Henrik Langeland, Lucinda Riley og Jørgen Jæger.

Det siste halvåret har e-boksalget gått til vers her i Norge, og stadig flere foretrekker nå å laste ned bøker heller enn å gå ut for å kjøpe dem. Dermed gjenspeiler e-boklistene i større grad enn før lesevanene våre, og ikke overraskende ser det ut til at vi elsker å lese krim! Helt på toppen av lista finner vi Karin Fossums bejublede krimroman Bakom synger døden, den siste romanen i serien om Konrad Sejer.

I tillegg har flere andre litterære godbiter kommet seg opp på listene, for eksempel Beate Grimsruds Jeg foreslår at vi våkner, som virkelig har blitt en av årets store romaner. Under finner du de femten mest nedlastede bøkene akkurat nå.

Topp 15 e-bøker akkurat nå


Karin Fossum: Bakom synger døden

Anmelderne har trillet seksere og femmere for Fossums siste roman om Konrad Sejer. I Adresseavisen skrev Ole Jacob Hoel at « når Karin Fossum først er virkelig god, så er det knapt noen som skriver bedre krim enn henne.» Historien dreier seg rundt Gritt Zeeland, en ung jente som blir funnet drept i en skog. Sejer får en smertefull mordgåte i hendene, med mange mulige forklaringer.

Last ned Bakom synger døden som e-bok her.

Jørn Lier Horst og Thomas Enger: Slagside

To av Norges mest fremtredende krimforfattere har slått seg sammen i dette intrikate krimmysteriet. I hovedrollen finner vi etterforsker Sofia Kovic, som har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo. Men oppdagelsene hennes får store konsekvenser både for henne selv og flere rundt henne

Last ned Slagside som e-bok her.


Jørgen Jæger: Hjerteløs

Et drap på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Står man ovenfor en bølge av journalistdrap? Politistasjonssjef Cecilie Hopen er på saken, og får ingen lett oppgave. Når hun følger magefølelsen sin, er den på kollisjonskurs med det tilsynelatende opplagte svaret. Samtidig har en mann fått et vanskelig valg. Hvor langt er han villig til å gå for å redde livet til sin elskede? Last ned Hjerteløs her.


Heidi Linde: Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

Denne romanen handler om det moderne samlivet. Vi møter Vigdis som vil bryte ut etter 22 års ekteskap og Linn som opplever at hun ikke lenger får den oppmerksomheten hun har blitt vant til. Her blir temaer som troskap og utroskap, morskap og seksualitet behandlet, og også kunsten om å finne veien tilbake til seg selv.

Last ned Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet her.

Henrik Langeland: Showtime

Vi møter igjen wonderboyen Christian Vond der Hall, som nå er toppsjef i Norges ledende eventbyrå. Han nærmer seg 60, og er sulten på kjærlighet. Her er det bare å slå seg løs og la festen begynne. Langeland har tidligere hatt stor suksess med forløperne til denne, Wonderboy og Fyrsten.

Last ned Showtime her.

Amanda Svensson: Et system så storslått at man blendes

For denne romanen mottok Amanda Svensson den prestisjefylte P.O Enquist-prisen i 2019. Romanen skildrer millenniumsgenerasjonen og vår tids undergangsfølelse med både humor og alvor. Her finner vi et burlesk språk, et fargerikt persongalleri og et tett sammenvevde mysterium.

Last ned Et system så storslått at man blendes her.

Jan-Erik Fjell: Gråsonen

Harald Uteng en pensjonert Kripos-etterforsker kontakter en journalist. Han vil lage en podcast om drapet på en ung jente på Aremark tilbake i 1991. Like før podcasten skal slippes, blir Uteng funnet druknet. Anton Brekke som var politiaspirant under drapet i 91 begynner å fatte mistanke om at feil person ble dømt den gangen, og at en morder fortsatt er på frifot.

Last ned Gråsonen her.

Jørgen Brekke: Nå har natten alt

I fredelige Horten blir 15 år gamle Liv Hassel funnet drept i et skogholt. Den tre år eldre Vegard Johnsen blir dømt for drapet. Livs søster Mia møter åtte år senere et vitne i saken. Møtet vekker foruroligende spørsmål. Er Johnsen den skyldige, og hvems forklaringer kan egentlig Mia stole på?

Last ned Nå har natten alt her.

Beate Grimsrud: Jeg foreslår at vi våkner

Grimsruds siste bok, og hovedverk i forfatterskapet har høstet en enorm anerkjennelse blant anmeldere så vel som publikum. I boken møter vi Vilde Berg som har fått beskjed om at hun er alvorlig syk. Nå erfarer hun tiden som både knapp og utstrakt – hvor lenge må hun vente på svar, håp og bedring? Må hun skynde seg og bruke tiden godt?

Last ned Jeg foreslår at vi våkner her.Tracy Rees: Et nytt liv for Florence Grace

Dette er en av Lucinda Rileys favorittforfattere, og om du er glad i historiske drama er det bare å laste seg ned denne. Vi møter en foreldreløs jente i Cornwall som har vokst opp hos sin bestemor. En dag snur lykken og hun får vite at hun er i slekt med en velstående London-familie. Tilværelsen får en uventet vending når hun også møter den mystiske Turlington Grace, en mann men mange hemmeligheter.

Last ned Et nytt liv for Florence Grace her.

Alex Michaelides: Den tause pasienten

Denne ble en bestselger nesten umiddelbart da den kom ut tidligere i år. Aslak Nore skrev i Aftenposten om den at det var «den beste psykologiske thrilleren siden Gone Girl og Piken på toget.» Vi møter Alica Berenson en pasient som ikke har snakket på seks år. Ikke siden den store tragedien da hun skøt Gabriel. Psykoterapauten Theo Faber er overbevist om at han kan få henne til å snakke, noe ingen andre har klart.

Last ned Den tause pasienten her.

Lucinda Riley: Solsøsteren

Dette er den sjette boka i serien om De syv søstre, og serien har blitt svært populær blant de norske leserne. I denne boka møter vi Electra. Hennes skjøre sinnstilstand blir rystet av dødsfallet til faren Pa Salt. Mens folk rundt henne er bekymret for henne og hennes helse, dukker det opp en fremmed kvinne som forteller at hun er hennes egentlige bestemor. Denne boka er et must å lese for alle Lucinda Riley-fans.

Last ned Solsøsteren her.

Santa Montefiore: Nå og tilbake

Denne historien handler om kjærlighet og lengsel. Vi møter Daisy som vender hjem fra Roma med et knust hjerte. Men hjemme venter en mor som trenger hjelpen hennes, så nå er det hennes tur til å ta vare på henne. Samtidig kommer den kjekke Taran til landsbyen og ukjente følelser vekkes i Daisy.

Last ned Nå og tilbake her.

Ingvar Ambjørnsen: Ingen kan hjelpe meg.

Ambjørnsen har skrevet en morsom og sår lesereise med Elling i førersetet. Hver dag skal Elling lese et kapittel av Michel Houellebecqs roman Lanzarote. Ute i hagen eller inne i sokkelleiligheten hos enkefru Frimann-Clausen. Handlingen i boka griper fatt i han på uante måter. For minner ikke den ensomme fortelleren mistenkelig på han selv? Med ett befinner Elling seg et helt annet sted, når sokkelleiligheten byttes ut med et luksushotell på Lanzarote.

Last ned Ingen kan hjelpe meg her.

Trine Engberg: Blodmåne

Dette er en del av den danske forfatteren Trine Engbergs kritikerroste Københavnseire om politietterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. Denne gangen blir en død mann funnet i en snøskavl i Ørstedparken. Etter hvert viser det seg at dette en kjent personlighet fra motebransjen, og at han har blitt drept på bestialsk vis. Når Jeppes venn Johannes også forsvinner, frykter de at han er i stor fare.

Last ned Blodmåne her.