En Nordisk Råds-vinner, en filosof, en Japan-ekspert og Hilde Louise Asbjørnsen

RomanerRomanerEn Nordisk Råds-vinner, en filosof, en Japan-ekspert og Hilde Louise Asbjørnsen

Boktips LIVE arrangeres igjen 18. mars med Kim Leine, Ina Strøm, Jens Oscar Jenssen og Fredrik Lilleby på scenen. Hilde Louise Asbjørnsen står for musikken.

Estimert lesetid 3min
Ina Strøm, Kim Leine og Hilde Marie Asbjørnsen
Velkommen tilbake til Boktips LIVE 18. mars!

Boktips LIVE er blitt en fast tradisjon én gang i måneden i Cappelen Damm-huset; en liten en-kvelds litteraturfestival, der du opplever intervjuer med forfattere, hører opplesninger og musikk og kan kjøpe deg god mat og drikke. Onsdag 18. mars kommer fire flotte forfattere: Kim Leine, Ina Strøm, Jens Oscar Jenssen og Fredrik Lilleby. Musikken står Hilde Louise Asbjørnsen for.

Vil du komme? Meld deg på Boktips LIVE på Facebook her!

Kim Leine – vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 

Kim Leine er en av Nordens fremste forfattere. Han er opprinnelig norsk, men bor i Danmark, der han skriver han sine romaner både på dansk og norsk. Leine vant Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen Profetene i EvighetsfjordenOppfølgeren Rød mann/sort mann utkom i 2018 og ble kronet med P2-lytterens romanpris. Nå er Leine aktuell med Dansk standard. Det er en grøsser om et søskenpar som blir hjemsøkt av fortiden – en mørk og marerittaktig fortelling om gjengangere og ondskapens realitet.

En japansk vår

Ina Strøm er journalist og sakprosaforfatter. Hun har bred mediaerfaring fra blant annet NRK, og har dessuten vært praktikant ved Norges ambassade i Tokyo. I 2018 ga hun ut Alt dette er Tokyo – en underholdende bok om japansk kultur, tankesett og historie. I år er hun aktuell med en ny bok om Japan. En japansk vår tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det. 

Stoisk ro

Jens Oscar Jenssen er filosof og forfatter. Han har tidligere utgitt boken Det mystiske mennesket – en samtale med Johannes av Korset. Nå er han aktuell med boken Stoisk ro. Livsvisdom for vår tid. Stoisismen er en livsfilosofi som er enkel å mestre. Den gir et sammenhengende, ikke-religiøst perspektiv på menneskelivet i en kaotisk verden og kan lære oss å takle motgang og leve et rikere liv. 

En sorenskriver med drømmer

Fredrik Lilleby er en av årets romandebutanter. Han jobber til daglig som jurist, og har også valgt seg en jurist som hovedperson i romanen Sorenskriveren som ville bli gatefotograf.  Sorenskriveren har et lunkent forhold til både jobben og familien, men har alltid drømt å bli kunstner. Så tar han et bilde av en dommerkollega som gaper over en pølse. Kan det bli begynnelsen på en ny karriere?

Marilyn Monroe møter Billie Holiday

I tillegg blir det minikonsert med Hilde Louise Asbjørnsen. Asbjørnsen er jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter, kjent fra egne utgivelser og opptredener. Hun har av noen blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday… Kom til Boktips LIVE og finn ut om det stemmer!