Norges mestselgende forfatter med «ny» serie

SkjønnlitteraturNorges mestselgende forfatter med «ny» serie
Estimert lesetid 2min
Ildkorset

Mange tror at Jo Nesbø er Norges mestselgende forfatter, men nei da, det er Frid Ingulstad. Ingulstad har med sin romanserie Sønnavind nådd et total-opplag på over 6 millioner eksemplarer de siste ti årene. Nå kommer hennes første romanserie Ildkorset ut i ny utgave.

Over en halv million nordmenn følger en eller flere serieromaner fast. De 20 siste årene har vi i Norske Serier sendt ut over 75 millioner bøker til det norske folk. Sagt på en annen måte: Hvert niende sekund gjennom 20 år har vi sendt ut en nye serieromanbok.

Med serien Sønnavind har Frid Ingulstad satt en helt ny standard for romanseriene. Den er nå kommet til bok 75, som er Norges, ja, kanskje verdens lengste serie. Hvis man hadde laget et boktårn av de seks millionene Sønnavind som er sendt ut, ville de utgjort et tårn på over 10 Mount Everest’er oppå hverandre. Utover Sønnavind har Frid Ingulstad skrevet mer enn 130 andre bøker – alt fra barnelitteratur, nissebøker, faktabøker og historiske romaner;  både serier og enkeltstående verk. Frid Ingulstad ble født i Oslo i 1935 og blir 80 år fjerde september i år.

Romanserien Ildkorset som nå kommer ut i en ny utgave, bygger på hendelser fra Frid Ingulstads egen familiehistorie. En av Frids formødre ble på 1600-tallet funnet skyldig i blodskam og dømt til døden – fordi hun fikk barn med stefaren sin. I Ildkorset lar Frid Ingulstad hovedpersonen, Marine, oppleve det samme. Heldigvis lar hun henne også greie å rømme fra fengselet og lar leseren følge den dramatiske flukten.

Ildkorset er en serie på 12 bøker preget av drama og lidenskap, hvor det er nærmest umulig ikke å la seg røre av beretningen om Marine som lever i frykt for overgrepene hun stadig blir utsatt for, i en mørketid hvor overgriper og offer begge sett på som syndere.

Så kanskje det er på tide å prøve seg på en av Norske Seriers romaner?

NorskeSerier_MountEverest (3)