Lars Saabye Christensen rett til topps på bestselgerlistene

SkjønnlitteraturLars Saabye Christensen rett til topps på bestselgerlistene

«Byens spor. Skyggeboken» av Lars Saabye Christensen er hyllet av et samstemt kritikerkorps. I dag gikk den rett til topps på bestselgerlistene.

Estimert lesetid 3min
Portrett av forfatter Lars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen tar både norske og danske anmeldere med storm med «Byens spor. Skyggeboken». (Foto: Maja Hattvang)

I dag topper Cappelen Damm-bøker Bokhandlerforeningen bestselgerliste både for skjønnlitteratur, pocketbøker og e-bøker. Lars Saabye Christensens Byen spor. Skyggeboken er en soleklar nummer 1 på listen for skjønnlitteratur og e-bok, og Lucinda Rileys Månesøsteren troner fortsatt som nummer 1 på pocketlisten. På listen for generell litteratur har Heilt spesiell: Sy til kids, tweens og queens av Kristin Thorsnes klatret til 2. plass.

Tore Renbergs Ingen tid å miste har også føket inn på bestselgerlisten for skjønnlitteratur på en 8. plass. Gjengangerne Lucinda Rileys Sommerfuglrommet og Ingvar Ambjørnsens Ekko av en venn er fortsatt med på henholdsvis 7. og 9. plass.

«Et hjerte av stål»

Byens spor. Skyggeboken elskes ikke bare av leserne. Den fikk også en strålende mottakelse av anmelderne. Sindre Hovdenakk i VG skrev f.eks. at den var «en engasjerende og tett befolket avslutning på en trilogi som vil bli stående som et høydepunkt i forfatterskapet.» Mens Cathrine Krøger formulerte det leserne kanskje føler: «Du skal ha et hjerte av stål for ikke å bli dypt beveget av Skyggeboken

Skyggeboken er den storslåtte og tankevekkende avslutningen av trilogien Byens spor. Bok nummer 2 Byens spor. Maj ligger i dag på 4. plass på bestselgerlisten for pocketbøker.

Riley-eventyret

Lucinda Riley-eventyret vil ingen ende ta. Månesøsteren ligger fortsatt som nummer 1 på bestselgerlisten for pocket. Det er den femte boken i serien om De syv søstre. Samtidig ligger hennes frittstående roman Sommerfulgrommet altså på 7. plass på listen for ny skjønnlitteratur.

Ellingfeberen herjer fortsatt

I sommer var det kun Harry Hole som slo Elling på salg. Fortsatt er det mange lesere som vil ha mer av Elling, så Ingvar Ambjørnsens Ekko av en venn ligger nå på 9. plass. I november kan du møte Ingvar Ambjørnsen bl.a. på Bokbadet på Rockefeller 6. november.

En helt spesiell suksess

Heilt spesiell: Sy til kids, tweens og queens av Kristin Thorsnes har klatret helt til 2. plass på listen for generell litteratur. Dette er boken for deg som vil sy klær til små og store barn. Forfatteren er sy-ekspert og elsker å jobbe med form, farge og teksturer. Du kan også følge Heilt spesiellFacebook og Instagram.

Lykke med planter

Det er mange som lurer på hvordan de kan lykkes med grønne planter, og hvordan de skal innrede med dem. Derfor har Anders Røynebergs Plantelykke. Stell og innred med grønne planter gått rett inn på 6. plass for listen over generell litteratur. Anders Røyneberg driver den populære instagram-kontoen @arcticgardener og er utdannet agronom og psykiatrisk sykepleier.