7 feelgood-bøker til høstferien

Skjønnlitteratur7 feelgood-bøker til høstferien
Estimert lesetid 6min

Når regner plasker mot vinduet og du kjenner vinden river i huset, er det få ting som kan måle seg med å tulle seg inn i et pledd, lage en kopp te og finne frem en god bok. Drøm deg bort med disse syv feelgood-romanene.

Regnvokteren Tatiana de Rosnay bak Saras nøkkel er endelig tilbake

Familien Malegarde er samlet i Paris for å ferie faren Pauls 70-årsdag. I «Lysenes by» er det unntakstilstand, for Seinen går over sine bredder. Innestengt på hotellet trues også samholdet i familien og gammelt grums kommer til overflaten. Det tvinger dem til å konfrontere det uunngåelige.

«Intens, skremmende og fascinerende.»
– Femina, Frankrike

Les mer om Regnvokteren

Sammen – En sterk kjærlighetshistorie

Sammen har blitt valgt ut til Richard and Judy Book Club. Bokklubben fronter boken som en av sine must haves på leselisten for 2018.

Sammen er en stor kjærlighetsroman, eller en roman om stor kjærlighet? Det er det opp til leseren å bestemme.

En morgen som virker som en hvilken som helst annen, våkner Robbie med kona Emily sovende ved siden av seg. Han står opp og kler på seg, lager kaffe, mater hunden – akkurat slik han pleier å gjøre. Men så legger han et brev på nattbordet til Emily og gjør noe som kommer til å få hennes verden til å falle i grus.
Etter hvert som vi beveger oss bakover i historien til 1962, blir Robbies handlinger mer forståelige og vi oppdager historien til et par med en forferdelig hemmelig – en hemmelighet de vil gjøre absolutt alt for å beskytte.

Det store i det lille – Nr. 1 på New York Times’ bestselgerliste

«Det store i det lille er en av de mest tankevekkende bøkene jeg har lest de senere år. Den forteller en sterk historie som vil forandre livet ditt og åpne øynene dine. Les den! Og hvis du allerede har lest den, så les den igjen!
Det store i det lille kan ikke anbefales varmt nok!»
sier Beate Ellingsen bak bloggen Heartart blogg.

Det store i det lille er en roman om fordommer og makt, om hva som skiller oss og binder oss sammen. Den åpner øynene dine.

Kjærligheten som binder oss sammen er sterkere enn de forskjellene som skiller oss.

Når en nyfødt baby dør etter en rutineoperasjon på sykehuset, er det ingen tvil om hvem som vil bli stilt til ansvar: sykepleieren som hadde forbud fra babyens far om å ha noe som helst med barnet å gjøre.

Det sykepleieren, forsvareren hennes og barnets far ikke vet, er at dette dødsfallet kommer til å forandre livet deres for alltid, på godt og vondt.

Trikset – En hjertevarm roman om en liten gutt som tror alt er mulig, en gammel mann som ikke tror på noe.

Øyvind Hjemdal i Bok og Media sier dette om Trikset: «Har ledd så jeg har ristet, kjent sorgen smyge seg mellom linjene, vært forelsket og fortvilet… Bergmann har skrevet om livet på en måte som gikk rett hjem i hjertet mitt.»

En 10 år gammel gutts søken etter en måte å redde foreldrenes ekteskap på fører ham på sporet etter en Holocaust-overlevende kjent som «Den store Zabbatini».

Tidlig på 1900-tallet vokste den unge jødiske gutten Moshe Goldenhirsch opp i en leiegård i Praha. Da Moshe er i tenårene, slutter han seg til et omreisende sirkus, blir tryllekunstner og får ære og berømmelse som Den store Zabbatini rett før krigen i Europa bryter ut. Når det blir oppdaget at Zabbatini er jøde, er den slitte kofferten med tryllesakene hans eneste håp om å overleve når han sendes til konsentrasjonsleir.

Los Angeles, 2007: Foreldrene til Max skal skilles. Det eneste Max ønsker seg, er at familien skal holde sammen. Da han oppdager et opptak med Den store Zabbatini der han nevner et triks som garanterer evig kjærlighet, oppsøker Max den gamle mannen og ber ham utføre trikset på foreldrene.

100 umistelige ting – Alle fortjener en Dillon iblant!

100 umistelige ting er en varm og oppmuntrende feelgood-roman om å gjøre en omstart i livet.

Hovedpersonen Gina har vært gjennom en tøff tid og nå ønsker hun en ny start. I beste Kondo-stil bestemmer hun seg for å forenkle livet ved å gi bort alt hun eier, bortsett fra 100 ting som betyr noe spesielt for henne. Men så snart hun gir bort noe, ser hun at noe nytt dukker opp. Hun selger en sykkel … og får en hund. Og når ektemannen forlater henne, tar det ikke lang tid før hun blir forelsket igjen. Hun oppdager at når du har mistet nesten alt, forstår du hva som er viktig. Men spørsmålet er om det noen gang er det du forventer? 100 umistelige ting er en samtidshistorie det er lett å kjenne seg igjen i et univers som man ønsker å være en del av.

Et hus uten vinduerNadia Hashimis tredje roman

Zeba er en pliktoppfyllende kone og mor som får livet snudd på hodet når ektemannen Kamal blir funnet drept med øks i gårdsrommet. Zeba er i sjokk og ikke i stand til å gjøre rede for hva hun gjorde på det tidspunktet han døde. Det ender med at hun blir satt i fengsel.

I fengselet møter hun flere unge kvinner som har havnet her utelukkende fordi de har brutt noen av de sosiale reglene i det afghanske samfunnet. For disse kvinnene er fengselet både en straff og en trygg havn der de kan leve tilbaketrukket fra den tøffe verdenen utenfor murene.

Hit kommer advokaten Yusuf, som er født i Afghanistan, men oppvokst i USA og som har et sterkt engasjement for menneskerettigheter. Hans skal forsvare Zeba, men oppdager at akkurat som Afghanistan selv, er klienten hans ikke helt sånn som han forestiller seg.

Kjærlighet for voksne – Krim om kjærlighet

Krim-roman, for deg som liker å lese om kjærlighet, men ikke den klassiske kjærlighetshistorien. Kjærlighet for voksne er en krimroman fra kritikerroste forfattere om hvordan alle midler tas i bruk når kjærligheten skranter.

Christian og Leonora lever det perfekte liv og har et godt ekteskap. De bor i et drømmehus med utsikt over Vejlefjord og sønnen deres er nettopp erklært frisk etter lang tids sykdom. Men så oppdager Leonora at mannen har en affære med en annen kvinne. Det snur opp ned på hennes oppfatning av ham, seg selv og livet deres sammen. Leonora innser at hun risikerer å bli forlatt, og hun tar en beslutning: Det skal ikke skje, uansett hvilke midler hun må ta i bruk.

Les NRK-intervju med forfatterne bak pseudonymet Anna Ekberg her, hvor de forteller om egne erfaringer med skilsmisse.