«Dirty Harry fra Hedemarken»

KrimbøkerThriller«Dirty Harry fra Hedemarken»

Sigbjørn Mostues forrykende nye thriller ble solgt til filmindustrien før boka var ute i butikk, og får skryt blant anmelderne. Lesere med flyskrekk bes holde seg unna…

Estimert lesetid 2min
Portrett av Sigbjørn Mostue
Sigbjørn Mostue er aktuell med sin første bok som krimforfatter på egne ben, Himmelen skal gråte blod. Foto: Agnete Brun

Sigbjørn Mostue er klar med den første boken om Even Stubberud, etter fire kritikerroste krimbøker sammen med Johnny Brenna. Pål Gerhard Olsen i Aftenposten er en av dem som er svært begeistret. Under tittlen «Dirty Harry fra Hedemarken» skriver Olsen: «I Himmelen skal gråte blod spinner han effektivt videre på det lille stikket av ubehag vi vel alle føler når vi fester sikkerhetsbeltet og gjør oss klare for takeoff.»

Simen Ingemundsen i Bygdebladet istemmer og skriver: «Dette er uten tvil Sigbjørn Mostues beste utgivelse til nå. […] en bok som bør leses i sommer.»

Spesialsoldatens siste oppdrag

I Himmelen skal gråte blod møter vi den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av Shermarke, en terrorist, som skal utleveres til Somalia. Det tar ikke lang tid før Even får større problemer enn en ukomfortabel og kjedelig reise. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri.

Et diplomatisk vepsebok

I Oslo følger vi Elna Husøy, Evens tidligere sjef i Forsvaretsetterretningstjeneste. Det viser seg at terroristene har en spesiell kobling til Norge. Hun må jobbe mot klokka for å finne ut hvem som står bak komplottet, og hjelpe en fortvilt statsminister og regjering i et diplomatisk vepsebol.

En djevelsk plan

Maktesløse og vantro ser passasjerene at pilotene blir henrettet av kaprerne. Even Stubberud skjønner at en djevelsk og spektakulær plan er satt i verk. Men hva kan være målet midt i det utarmede ørkenlandskapet i Øst-Afrika? Det eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død, er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly.

Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste.