Ny KEPLER-sensasjon

KrimbøkerNy KEPLER-sensasjon
Estimert lesetid 3min

Da har vi gjort et nytt scoop her i Frankfurt. Som første land i verden har Cappelen Damm kjøpt en helt ny trilogi av Lars Kepler: Playground.

bilde1
Ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril er Lars Kepler.

Det er en herlig dag i Frankfurt. Vi gratulerer Gyldendal med Nobelprisen til Alice Munro og tenker på forleggerlegenden Gordon Hølmebakk som allerede på 80-tallet lanserte henne i Norge. Også for oss i Cappelen Damm er det en gledens dag, om enn ikke på Nobel-nivå.

Vi har en fantastisk nyhet for alle Kepler-fans. Ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril, forfatterne bak psevdonymet Lars Kepler, har i all hemmelighet begynt på et helt nytt prosjekt som vi har fått lese de første hundre sidene av. De har nå nesten skrevet ferdig første bind i en trilogi som er som noe av det beste fra deres tidligere forfatterskap, men som samtidig er noe helt annet. Vi ble helt ekstatiske av det vi fikk lese, og vi er altså det første landet som har kjøpt denne nye trilogien.

bilde2

Mens ekteparet Ahndoril satt og skrev på den femte Joona Linna-romanen – og de lover fortsatt mange nye romaner i den serien – fikk de en idé de ikke klarte å legge bort. Dette var noe helt annet som de ikke kunne bake inn i Joona-romanene, og derfor kastet de seg ut i et stort nytt prosjekt. Nå har de altså snart skrevet ferdig første bind som blir lansert i Sverige i mai neste år, og hos oss noen måneder senere. Vi har som sagt fått lest litt, men vi får ikke lov til å avsløre mye av handlingen. Jeg kan bare si at det starter med en mor som kjører bil i Stockholm med sin fem år gamle sønn og sin mor. Så kolliderer de, og de får alle store skader. Morens hjerte stopper i to minutter, og når hun våkner opp, er alt forandret…

bilde3

Mer får jeg altså ikke lov til å fortelle i denne omgang, men jeg kan love et vanvittig originalt og spennende eventyr som alle Kepler-fans vil elske. Dette er så originalt og flott at jeg er overbevist om at de også vil vinne mange nye lesere. Vi gleder oss ekstremt til første bind og har allerede invitert Kepler tilbake til Krimfestivalen, slik at norske lesere kan få en smakebit. Mens vi venter i spenning på svaret, kan du begynne å glede deg til den første romanen i Playground og en ny roman om Joona Linna.