Mordene i Sandhamn – alle tenåringforeldres skrekk

KrimbøkerMordene i Sandhamn – alle tenåringforeldres skrekk
Estimert lesetid 3min

Viveca Sten skriver uhyggelige romaner fra den idylliske skjærgården utenfor Stockholm og har solgt over to millioner bøker i Sverige. I kveld starter en ny sesong av Mordene i Sandhamn som bygger på hennes fjerde roman I kampens hete.

Mord i Sandhamn
De tre første bøkene til Viveca Sten er blitt tv-serier. 3. mars er det premiere på den nye sesongen. Dette er plakaten fra den andre tv-serien.

Viveca Sten er kanskje den forfatteren i Sverige hvis leserskare vokser raskest. Mange sammenlikner henne med Camilla Läckberg, både på grunn av den enorme suksessen og fordi de begge henter inspirasjon fra den svenske skjærgården. Stens tre første romaner er allerede vist på TV 2 under samletittelen 

Mordene i Sandhamn

med blant annet den strålende Alexandre Rapaport i rollen som Nora Linde. I kveld er det altså klart for første episode i en ny miniserie på tre episoder på TV2 kl 2300. Så det gjør ingenting hvis du ikke helt har den vanlige kontor-døgnrytmen på plass ennå.

Alle Viveca Stens romaner er knyttet til den idylliske øya Sandhamn rett utenfor Stockholm, og mange av karakterene går igjen i alle romanene, blant annet Nora Linde. På Sandhamn bor det bare ca et hundre mennesker om vinteren, men om sommeren er det tusenvis av folk der. Den aller villeste dagen er midtsommersaften da Sandhamn invaderes av festglade ungdommer fra Stockholm. Vi som har eller har hatt ungdommer i huset, kjenner godt igjen krangelen om når man skal være tilbake og hvordan man må ta mobilen hvis det er noe. Her er det dessverre flere avtaler som blir brutt, og det verst tenkelige skjer. Flere foreldre opplever at deres ungdommer ikke kommer hjem eller svarer på mobilen, og neste morgen blir det funnet en død kropp på stranden.  Kriminalinspektør Thomas Andreasson kalles til Sandhamn, og jakten på en oppklaring begynner.

I kampens hete

Jeg gleder meg til kveldens seriestart, for I kampens hete er en strålende krimroman, så jeg er sikker på at dette blir den beste serien til nå. Romanen toppet alle de svenske bestselgerlistene samtidig, dvs. papir, lydbok og e-bok da den kom ut, og anmelderne var også

strålende fornøyde. Du kan selvsagt kjøpe bøkene i bokhandelen nå, og om tre uker kommer I kampens hete i pocket-utgave. Da kommer også Viveca Stens siste krimroman ut i hardback, og selvsagt kommer Viveca Sten til Krimfestivalen torsdag 5. mars.

PS. Da den siste ubåtjakten startet i den svenske skjærgården, var det Sandhamn den mystiske mørke skikkelsen gikk i land på, så kanskje kan det dukke opp noe russisk inspirasjon i de kommende Sten-romanene.