Krimfestivalen med rekordmange forfattere

KrimbøkerKrimfestivalen med rekordmange forfattere
Estimert lesetid 3min

Krimfestivalen arrangeres i år 9. til 11. mars. Listen over forfatterne er rekordlang med 65 krimforfattere totalt hvorav 20 utenlandske. Nesten hele den norske eliten kommer, bl.a. Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Anne Holt, Gunnar Staalesen og Eystein Hanssen. I tillegg kommer internasjonale stjerner som Jussi Adler-Olsen, John Hart, Peter Swanson og Juan Pablo Escobar.

Krimfestivalen er på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler. Den arrangeres i år fra 9. til 11. mars, og dette er den sjette festivalen i rekken. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv. Du finner programmet og hele forfatterlisten på festivalens nettsider: Krimfestivalen.no.

65 forfattere på 55 programposter og festkvelder på Centralteatret

Det kommer rekordmange forfattere til Krimfestivalen.
65 KRIMFORFATTERE. Det kommer rekordmange forfattere til Krimfestivalen.

Programmet inneholder 55 ulike programposter, og de fleste foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret. Nesten hele den norske krimforfatter-eliten kommer, bl.a. Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Anne Holt, Gunnar Staalesen, Hans Olav Lahlum, Hanne Kristin Rohde og Eystein Hanssen. Det kommer også flere internasjonale stjerner enn tidligere, bl.a. Jussi Adler-Olsen, John Hart, Stefan Ahnhem, Yrsa Sigurdardottir, Peter Swanson og Juan Pablo Escobar.

Som tidligere år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. Hver kveld avrundes programmene med en festkveld på Centralteatret der det både er «kryssforhør» med noen av de mest sentrale forfatterne og krimteatersport med tre av Norges dyktigste på improvisasjonsteater: Helen Vikstvedt, Jan-Paul Brekke og Kim Haugen. Gå inn på nettsiden til Krimfestivalen og sjekk programmet!

Festivalforfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er Festivalforfatteren.
FESTIVALFORFATTEREN. Krimfestivalen har i år valgt Jørn Lier Horst til å være Festivalforfatteren. Han er med på flere programposter – også for barn og unge. Foto: Dag Nordsveen

Hvert år velger Krimfestivalen en forfatter til å være selve Festivalforfatteren. Det begynte i 2014 med Karin Fossum, i 2015 var Gunnar Staalesen Festivalforfatteren, og i fjor var det Jo Nesbø. I år har vi valgt Jørn Lier Horst. Han er uten tvil en av dagens fremste norske krimforfattere.

Med sin bakgrunn i politiet skriver Horst troverdig, sindig og skarpt samtidig som han viser en unik evne til empati og innlevelse i sine karakterer. De senere årene har han også gjort et viktig løft i forhold til barne-krimlitteraturen med serier som har solgt hundretusener.

Barnekrim

Siden Jørn Lier Horst er Festivalforfatteren og har mange unge lesere, og fordi mange har etterlyst noe for barna, har vi i år også inkludert to programposter for barn og unge. Lørdag 11. mars kl. 1100 er det et program på Centralteatret for barn fra 6 til 9 år med bl.a. Jørn Lier Horst og Bjørn Rørvik, og så er det et program for barn fra 10 til 13 år med Jørn Lier Horst, Bobby Peers og Sigbjørn Mostue kl. 1200 samme sted.

Det er gratis adgang på alle arrangementene! Meld gjerne din interesse på Facebook-siden til arrangementet og følg festivalens Facebook-side, så blir du oppdatert på hva som skjer. Det lages et stor magasin til Krimfestivalen, og det kan du få både i bokhandel, på festivalen og deler av det på nettsidene.