En thrillerreise av de sjeldne

Boarding completed: 245 passasjerer – seks kaprere – en ubevæpnet, syk mann. Dette er SAS 239 fra Oslo til Addis Abeba. Spenn fast
sikkerhetsbeltene for Sigbjørn Mostues forrykende nye thriller.

Portrett av Sigbjørn Mostue
Foto: Agnete Brun

Sigbjørn Mostue er klar med den første boken om Even Stubberud, etter fire kritikerroste krimbøker sammen med Johnny Brenna.

Spesialsoldatens siste oppdrag

Den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av Shermarke, en terrorist, som skal utleveres til Somalia. Det tar ikke lang tid før Even får større problemer enn en ukomfortabel og kjedelig reise. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri.

Et diplomatisk vepsebok

I Oslo følger vi Elna Husøy, Evens tidligere sjef i Forsvaretsetterretningstjeneste. Det viser seg at terroristene har en spesiell kobling til Norge. Hun må jobbe mot klokka for å finne ut hvem som står bak komplottet, og hjelpe en fortvilt statsminister og regjering i et diplomatisk vepsebol.

En djevelsk plan

Maktesløse og vantro ser passasjerene at pilotene blir henrettet av kaprerne. Even Stubberud skjønner at en djevelsk og spektakulær plan er satt i verk. Men hva kan være målet midt i det utarmede ørkenlandskapet i Øst-Afrika? Det eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død, er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly.

Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste.