Ukens krimtips: Wilbur Smith «Dyret»

KrimbøkerUkens krimtips: Wilbur Smith «Dyret»
Estimert lesetid 3min

Wilbur Smith har solgt over 120 millioner bøker. Hans nyeste, heseblesende actionthriller Dyret har allerede nådd millionopplag og klatrer nå på de norske bestselgerlistene.

Stephen King hevder at Wilbur Smith er «verdens beste historiske romanforfatter». Smith lever i sitt fjerde ekteskap, er 83 år og har skrevet 39 romaner på litt over 50 år. Nå er han tilbake med Dyret på norsk, som er den tredje boken om Hector Cross – en slags tøff utgave av James Bond.

Wilbur Smith
Les mer og kjøp «Dyret» på cappelendamm.no.

120 millioner solgte bøker


Wilbur Smith er en av verdens mest leste forfattere med over 120 millioner solgte bøker. Han vokste opp på en ranch i Nord-Rhodesia som i dag heter Zambia der han var som han selv har uttalt det: «den eneste hvite gutten i mange mils omkrets. Handlingen i Wilbur Smiths bøker foregår hovedsakelig på det afrikanske kontinentet og på havene rundt den sørlige halvdel. Slik er det også denne gangen hvor mye av dramaet er lagt til havet utenfor Angola.

Dyret den tredje boken om Hector Cross


Dyret er den tredje boken om tidligere major i SAS, sikkerhetsekspert Hector Cross, men den er skrevet så man kan lese den frittstående. Hector Cross skulle begynne et nytt liv, men havner i stedet i et vanskelig dilemma. Johnny Congo, psykopaten som drepte konen hans, har klart å flykte fra toppsikkerhetsfengselet hvor Cross fikk han innsatt. Hector kan ikke la ham unnslippe. Samtidig planlegger opprørsstyrker et terrorangrep på en oljeplattform i havet utenfor Angola. Det kan få katastrofale følger hvis ikke Hector griper inn. Nå står Hector overfor et nesten umulig valg. Og den brutale jakten blir tøffere enn Cross noensinne kunne forestille seg.

Wilbur Smith
Wilbur Smith er en av verdens mestselgende forfattere – og en norgesvenn. Han er ofte i Norge og fikser laks.

«En intelligent, sofistikert thriller»


Wilbur Smith er ikke bare elsket av store leserskarer, men han får også strålende kritikker. Både Stephen King og Daily Express har kalt ham «Verdens beste historiske romanforfatter», mens Daily Mirror har skrevet om ham: «Ingen forteller eventyrlige romancer som Smith». Også Dyret har fått strålende kritikker, og jeg slutter meg til det den amerikanske actionforfatteren Nelson Demille har skrevet om den: «Wilbur Smith er en vår tids legendariske historiefortellere, og i Dyret er Smith i toppform … En intelligent, sofistikert thriller som suger deg inn i en verden der spillet er høyt og vinneren tar alt.»

LES OGSÅ:
Skam møter Grisham
Topp 10 norsk påskekrim
Norges beste krimroman: En femte årstid
Slik er det å leve med Russland som nabo