Dan Brown møter Ken Follett på scenen i Oslo

KrimbøkerDan Brown møter Ken Follett på scenen i Oslo
Estimert lesetid 4min

Det blir et møte i stjerneklasse når Dan Brown møter Ken Follett for første gang på en scene. «Som om Beatles og Stones spiller sammen,» sier markedsdirektør Knut Gørvell.


– Denne høsten har forlag over hele verden hatt store lanseringer med de nye bøkene til Dan Brown og Ken Follett, og vi her i Norge er det eneste landet som har fått dem sammen på scenen, sier en fornøyd Gørvell.

EN VERDENSBEGIVENHET


Dan Brown har aldri vært i Norge tidligere og har heller aldri møtt Ken Follett før nå. «Det er en verdensbegivenhet at de står på samme scene,» sier Knut Gørvell, markedsdirektør i Cappelen Damm. «Som jeg svarte på spørsmål fra Bok 365, ette må nærmest være Guds vilje. Endelig hadde Bazar-forlegger Øyvind Hagen lykkes med å få Dan Brown til Norge og overbevist agenten og ham om at vi måtte lage et stort publikums-arrangement på Sentrum Scene. Så fikk vi plutselig beskjed fra Ken Follett at han ønsket å komme til Norge for å gjøre research til en ny bok, og det var samme dato som arrangementet med Dan Brown. Siden har vi jobbet hardt for å få dem til å bli med på samme arrangement.»

BROWN OG HAGEN. Dan Brown og forlegger Øyvind Hagen har begge grunn til å smile. Etter kun få dager i salg har «Opprinnelse» allerede funnet veien inn på bestselgerlistene.

SOM OM BEATLES OG STONES SPILLER SAMMEN


«Det har ikke bare vært enkelt fordi det er som å få Beatles og Stones på samme scene. De vil helst stråle fullt ut alene. Så det har vært litt haling og forklaringer om det norske publikum før dette plutselig falt på plass. Kanskje ble de også litt smigret av hverandres interesse for å være på scenen sammen. Vi tror det er en gjensidig beundring, men det gjenstår å se,» sier Knut Gørvell

OPPRINNELSE RETT TIL TOPPEN AV BESTSELGERLISTEN
Den evige ilden Ken Follett


Dan Brown er kjent som mesteren av kodekrim. Romanene hans, blant dem Da Vinci-koden og Inferno, er solgt i over 200 millioner eksemplarer verden over og oversatt til 56 språk. Den nye Robert Langdon-thrilleren Opprinnelse (oversatt av Kjell Jørgen Holbye) ble verdenslansert 3. oktober. Den føyk rett til topps på bestselgerlister verden over – også her hjemme.

DRONNING ELIZABETH VS MARIA STUART


Ken Follett er også en av verdens mest leste forfattere. Han har solgt over 1,2 millioner bøker her til lands og over 160 millioner verden over. Mange lesere kjenner ham fra debutromanen Nålen, men de senere årene er han mest kjent for sine historiske romaner. Årets roman Den evige ilden (Oversatt av Monica Carlsen) som hadde verdenslansering 12. september handler om maktkampen mellom Dronning Elizabeth 1 og dronning Maria Stuart. Mellom dem står verdens første hemmelige agent

TO HARDTARBEIDENDE STJERNER


Knut Gørvell har akkurat hilst på Dan Brown i Barcelona under verdenslanseringen, og han mener at Brown og Follett har noe felles: «Jeg har truffet dem begge, og de er begge hardtarbeidende stjerner. De er meget grundige i sin research og ikke minst opptatt av å fange og dra leseren igjennom en fantastisk historie. Begge to tar også utgangspunkt i virkeligheten og drar på med fiksjon. De to viser nettopp hvordan romaner kan aktualisere og dramatisere virkeligheten mye bedre enn en fagbok. Og så er de begge to helt fantastiske fortellere og opptatt av å holde på leseren til siste side. Og de klarer det.

ONCE IN A LIFETIME

Kjøp Opprinnelse» på cappelendamm.no

Dan Browns forleggere som var samlet til fest i forrige uke kunne knapt tro at lille Norge hadde fått til et stjernemøte på scenen mellom Dan Brown og Ken Follett. «Det var rimelig gøy for forlagssjef Øyvind Hagen og oss andre norske å fortelle om dette, og forventningene til tirsdag er enorme. Vi tror dette blir en once in a life time-opplevelse, og mange vil senere kunne si: «Jeg var der da Dan Brown møtte Ken Follett».

NORSKE LESERE MØTTE DAN BROWN

Anette og Morten Andersen med Dan Brown.
BILDE MED DAN. Her fikk Bestselgerklubbens Anette og Morten Andersen oppfylt ønske om å hilse på og ta bilde med Dan Brown.

På forlagsfesten i Barcelona i forrige uke var Bazar forlag det eneste forlaget som hadde med seg vanlige lesere. De fikk alle hilse på Dan Brown og var naturlig nok over seg av begeistring. Nå er det altså flere norske lesere som får sjansen tirsdag 31. oktober.

BILLETTSALG


Du kan kjøpe billetter på  Rockefeller.no eller på Billettservice.no.