Makaber Noir med Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud

I episode to av Boktips’ krimspesial snakker den nye nigerianske stjernen Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud med Hilde Sandvik om sine makabre krimromaner.

Portrett av Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud
I dagens krimspesial snakker Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud om hvorfor mange krimbøker er så makabre, og hvordan de ble inspirert til å skrive bøkene sine.

Hver dag frem mot påske slipper vi en episode av Boktips’ podcast krimspesial. I dag kan du høre det nigerianske stjerneskuddet Oyinkan Braithwaite, som har tatt bokverdenen med storm med sin Min søster er seriemorder. I samtale med Ingar Johnsrud, som fikk sitt store gjennombrudd med Wienerbrorskapet, og programleder Hilde Sandvik, er det duket for makaber noir.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

«Tiårets beste roman»

Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite er hennes debutroman, og den har tatt verden med storm. Foruten å bli nominert til den prestisjetunge Booker-prisen, har Braithwaite fått en mengde panegyriske anmeldelser. The Guardian kalte henne «en litterær sensasjon» og New York Times skrev: «Skarp, eksplosiv og hysterisk morsom». The Washington Times mente at Min søster er seriemorder kunne være «tiårets beste roman».

Hovedpersonen Korede i Min søster er seriemorder blir avbrutt i en middag av et nødanrop fra søsteren Ayoola, og hun vet hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede vet at hun burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først.

Makaber Noir

Ingar Johnrsud var journalist i VG og dekket bl.a. Knutby-saken da han var korrespondent i Sverige. Det inspirerte ham til krimromanen Wienerbrorskapet. Den fikk strålende mottakelse og ble solgt til 20 land. Siden har han skrevet to kritikerroste krimromaner til med politietterforskeren Fredrik Beier. 

I Boktips-episoden forteller de to forfatterne om sine romaner, de snakker om hvorfor mange krimromaner er så makabre og hvordan de ble inspirert til å skrive romanene sine. Hilde Sandvik er programleder. Hun var tidligere debattredaktør i Bergens Tidene og er nå redaktør for Broen xyz.