Blodig Bokbad på Krimfestivalen

KrimbøkerBlodig Bokbad på Krimfestivalen

På Krimfestivalens åpningsdag 21. mars er det premiere på «Blodig Bokbad» – en ellevill krimparodi av Knut Nærum, der du blant annet møter Sherlock Holmes, Poirot, Harry Hole og Saga Norén.

Estimert lesetid 2min

På Krimfestivalen er det 50 ulike arrangementer. Ett av høydepunktene er «Blodig Bokbad» på Centralteatret. Det spilles hver kveld under festivalen.

Blodig Bokbad-premiere torsdag 21. mars


«Blodig Bokbad»er en enakter skrevet av Knut Nærum spesielt for Krimfestivalen. Det er en ellevill krimparodi, der mange av krimlitteraturens største detektiver nærmest slåss med hverandre for å oppklare mordet. Johannes Joner har regien, og sammen med Rose Marie Aker og Espen Beranek Holm utgjør han også skuespillertroppen som besetter hele tolv roller. Her er det duket for morskap i høyt tempo! Premieren er torsdag 21. mars kl 20.00 på Centralteatret.

Forgiftet på direkten


Utgangspunktet for stykket er naturligvis et Bokbad. Den erfarne journalisten Eva Glomsfjord har lang bokbaderfaring, og tror det skal bli plankekjøring å snakke med to forfattere på Krimfestivalen: Den erfarne Waldemar Hurum og krimkometen Bobby Lang. Hun hadde derimot ikke regnet med å dø av forgiftning midt i programmet. Men hvordan fikk hun giften i seg? Hva var motivet? Var hun egentlig det tiltenkte offeret? Og kommer det til å dukke opp flere lik?

En morder som kan slå til igjen


Både Hurum, Lang og den unge og lakrissultne assistenten Ida Bry er mistenkte idet teaterdørene låses, og et opptog av kjente detektiver fra bøker og tv dukker opp og hiver seg inn i saken. Sammen og hver for seg gjør de alle det de kan best, i jakten på en morder som kan komme til å slå til igjen.

Aldri har så mange mistenkt så mye på så liten tid


Detektivene er enda mer påståelige enn de pleier. Sherlock Holmes leser personligheter ut av jakkeermer, Hercule Poirot bruker sine små grå så det gnistrer, en skadeskutt Harry Hole stifter seg selv sammen og Saga Norén sliter voldsomt med å ta ironi. Man kan si hva man vil om en vanlig etterforskning, men her vises det at det ikke er noen enkel sak hvis du mikser mange mesterhjerner sammen på en gang. Kort sagt: Aldri har så mange mistenkt så mye på så liten tid.

Opplev «Blodig Bokbad» torsdag 21. mars, fredag 22. mars eller lørdag 23. mars kl 20.00 på Centralteatret. NB GRATIS INNGANG.