Julegavetips til hobbykokken: Gi en inspirerende kokebok

Hobby, mat og fritidKokebøkerJulegavetips til hobbykokken: Gi en inspirerende kokebok
Estimert lesetid 2min

kokebok

TIL TACOELSKEREN


Mexicana Mama av Tone Dahl og Lisa Østgaard
Kjent og ukjent, kort- og langreist, enkle oppskrifter og spennende kombinasjoner. Mexicana Mama er en vakker bok om matkulturen og de uimotståelige smakene av Mexico. Her kan man boltre seg med rundt 100 ulike oppskrifter, fra frokost, småmat, supper og salater til middagsretter og grill. Og et vell av nydelige salsaer, moles og pipian i tillegg til desserter og drikke.

kokebok

TIL NYBEGYNNEREN


90 retter du må kunne av Andreas Viestad
Den prisbelønte matformidleren har mange år og tusenvis av oppskrifter bak seg. I denne boka har han samlet de beste; noen retter er klassikere alle har hørt om, andre er utviklet av Andreas gjennom lang prøving og feiling på kjøkkenet. Ingen krever spesialutstyr eller avanserte ferdigheter. Rettene er ekstra smarte, ekstra viktige eller bare simpelthen ekstra gode. Kan du disse, mestrer du det meste. Dette er retter du vil elske å lage. Dette er Andreas Viestads beste retter. Han håper det smaker.

kokebok

TIL (DEN ASPIRERENDE) VEGANEREN


Grønnere! av Mia Frogner
Med bloggen Green Bonanza inspirerer Mia Frogner tusenvis til å få et grønnere – og mer smakfullt – kosthold. I sin andre kokebok deler hun over 80 små og store grønne oppskrifter og samler dem til hele måltider inspirert av ulike matkulturer. Boka er fleksibel – du kan lage alle småoppskriftene og by på et komplett måltid eller bare lage noen av dem til mindre middager. Og hvorfor ikke be gjestene dine om å være med på matlagingen? Velkommen inn til hel verden av deilig grønn mat og herlige grønne smaker!


TIL DEN NYSGJERRIGE


Hummus og granateple av Vidar Bergum
En inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten, som byr på mat med de herligste krydderdufter og smak. Andreas Viestad er svært begeistret, og skrev følgende i Dagbladet Magasinet om boka: «(…) I det som trolig er årets fineste kokebok, (…) skriver den Istanbul-baserte bloggeren at tyrkerne har mer enn hundre måter å tilberede aubergine på. Hans egen favoritt er en tyrkisk auberginesalat med paprika som både er vakker og innmari god.»

LES OGSÅ: – Det er tre argumenter for at folk bør spise grønnere: Miljø, helse og dyrevelferd