5 bøker som oppfordrer til meditasjon

Dokumentar og samfunnReligion og filosofi5 bøker som oppfordrer til meditasjon
Estimert lesetid 3min

21 tanker for det 21. århundre – Harari mediterer to timer daglig: – Får økt konsentrasjon og klarhet gjennom meditasjon

Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre? Harari anbefaler å bedrive meditasjon i en verden som er stadig mer forvirrende og kaotisk.

I 21 tanker for det 21. århundre skriver Harari om meditasjon som et verktøy for å observere sinnet direkte. Harari mener at det er like viktig å grave i sinnet som i hjernen. Den røde tråden i boken 21 tanker for det 21. århundre er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring.

Når livet setter seg i kroppen – I ny og revidert utgave

Livet setter seg i kroppen på oss alle. Kroppens tale er tydelig, men overdøves ofte av stemmer som sier at vi må, bør og skal. Kroppen må derfor rope stadig høyere for å bli hørt. Det kan gi seg uttrykk i blant annet smerter, indre uro og stress, men de færreste plager har enten en psykisk eller en fysisk årsak. Vi er hele mennesker der kropp og sinn påvirker hverandre, og plagene kan skyldes mange komplekse og individuelle forhold. Heldigvis kan vi lære oss å lytte til kroppens signaler og ta dem på alvor før plagene setter seg fast.

Gjennom øvelser og pasienthistorier viser denne boken deg hvordan du kan bli mer bevisst hva kroppen prøver å fortelle. Her får du verktøy til å arbeide med kroppens signaler, og dermed bli i stand til å ta et bedre grep om livet.

Råd fra hjertet – Veiledning for det moderne mennesket

Denne samlingen av Dalai Lamas tanker er en håndbok med råd for alle, hvor vi enn befinner oss i livet. Lærer man seg bare å tenke med hjertet er man et skritt nærmere et meningsfullt liv. Boken er kommet til gjennom samtaler som Matthieu Ricard og Dalai Lama har ført på tibetansk. Kusho Lhakdon har transkribert fra tibetansk og Christian Bruyat har oversatt til fransk og forsynt teksten med kommentarer.

Dalai Lama, er den åndelige lederen av det tibetanske folk og av tibetansk buddhisme. Han er stadig på reise for å spre budskapet om nestekjærlighet og medlidenhet, forståelse mellom religioner, respekt for miljøet og fremfor alt: fred i verden.

Pilegrimsreisen – Reisen som forandret Coelhos liv

Denne originale og tankevekkende boken følger vi forfatteren på vandringen langs den legendariske pilegrimsleden til Santiago de Compostela – på søken etter eldgammel innsikt. Reisen endrer forfatterens liv for alltid. Pilegrimsreisen er Paulo Coelhos første bok, skrevet før verdenssuksessen Alkymisten, og den inntar en helt spesiell plass i Coelhos forfatterskap fordi den bærer i seg helheten i hans filosofi og dybden i hans søken.

Instrumental – Om å bruke musikk som terapi

En nådeløst ærlig skildring av overgrep mot et barn og hvilke konsekvenser det har. For James Rhodes ble redningen musikken.

Musikken har vært tråden som har holdt ham sammen gjennom et liv preget av smerte, konflikter og sammenbrudd. Å lytte til Rakhmaninov på repeat da han var en traumatisert tenåring eller oppdage en adagio av Bach mens han var innlagt på sykehus – slike mirakler har hjulpet ham til å overleve. Et tilfeldig møte med en fremmed inspirerte ham til å bli den velrenommerte konsertpianisten han er i dag.