Årets viktigste og morsomste politiske bok

BiografierUkategorisertÅrets viktigste og morsomste politiske bok
Estimert lesetid 2min

– Hensikten er ikke å beskrive alt Kåre Willoch har ment og gjort, men å danne et bilde av hva han mener i dag, akkurat nå, på vei inn i sitt 91. leveår, sier den nåværende næringsministeren Torbjørn Røe Isaksen.


Alt med måte – politiske samtaler inviteres leserne inn i en rekke samtaler mellom to av politikkens skarpeste analytikere, Kåre Willoch og Torbjørn Røe Isaksen. På interessant og underholdende vis, diskuterer de to høyrepolitikerne dagens utfordringer, gårsdagens erfaringer, og fremtidens oppgaver.

alt med måte
I boken Alt med måte inviteres leserne inn i en rekke samtaler mellom to av politikkens skarpeste analytikere, Kåre Willoch og Torbjørn Røe Isaksen. Kjøp Alt med måte på cappelendamm.no

Byr på viktige politiske spørsmål


Den aktive høyrepolitikeren Torbjørn Røe Isaksen har de siste årene gjort seg bemerket som et stigende stjerneskudd på den politiske himmelen. I reflektert samtale med den politiske legenden Kåre Willoch gir de opplysende og befriende perspektiver på dagens politiske landskap.

Alt med måte byr på viktige politiske spørsmål knyttet til populisme, miljøvern, sosiale ulikheter og en internasjonal utvikling der tyngdepunktene forflytter seg og stabilitet avløses av usikkerhet.

Samtaler over 20 timer


Samtalene mellom de to høyrepolitikerne strekker seg over 15-20 timer, og er delt inn i syv samtaler som utgjør bokens syv kapitler. Selv beskriver Isaksen bokens tittel: Alt med måte, som oppsummerende for Kåre Willochs konservatisme.

– Dette er ikke stedet for en lang idéhistorisk utlegning av den konservative strømningen i vestens åndsliv, men noen betraktninger kan bidra til å synliggjøre den røde tråden gjennom samtalene med Willoch, skriver Isaksen innledningsvis.

Etter mer enn sytti års politisk virke viser Alt med måte hvordan Willoch fremdeles møter samtidens og fremtidens politiske spørsmål med nysgjerrighet, friskhet og den velkjente retoriske treffsikkerheten som har gjort ham til en av våre mest respekterte og populære politikere gjennom tidene.

Ønsker du å lese flere artikler fra Cappelen Damm, meld deg på nyhetsbrev her!