Endelig: Amerikansk militærbase på norsk

Dokumentar og samfunnEndelig: Amerikansk militærbase på norsk

300 spesialtrenede amerikanske soldater skal ha fast opphold på Værnes, men det er ikke en amerikanske base ifølge regjeringen. Donald Trumps kalde lillefinger har allerede har funnet sin vei ned under den norske trusestrikken, skriver Ingvar Ambjørnsen i denne korte kommentaren.

Estimert lesetid 2min

Snakk om timing! Bare et par knappe uker før Trump rykket inn i det hvite hus med sin alternative forståelse av sannhet og virkelighet, rakk den norske regjeringen å ta i mot 300 spesialtrenede amerikanske soldater på norsk jord.

Marinejegerne skal ha fast opphold i det som i følge vår regjering ikke er en amerikansk base i Norge, siden en slik base ville ha vært i strid med baseerklæringen som ble utformet da vårt land ble med i Nato i 1949. Der går det klart fram at fremmede makter ikke kan ha baser på norsk jord dersom ikke Norge er direkte truet av en (annen) fremmed makt.

Det eneste som i skrivende stund later til å være helt sikkert, er at Donald Trumps kalde lillefinger allerede har funnet sin vei ned under den norske trusestrikken.


Den amerikanske basen på Værnes er således ikke å regne som en amerikansk base på Værnes, men kan tjene som et håndfast bevis på at nyheten om falske nyheter og usanne sannheter, egentlig ikke er så ny som mange liker å tro. Det eneste som i skrivende stund later til å være helt sikkert, er at Donald Trumps kalde lillefinger allerede har funnet sin vei ned under den norske trusestrikken. Skjønt det vel kan hende at Erna Solberg ikke har merket det ennå. Eller ser fullstendig annerledes på saken. Unnskyld. Sannheten.


Les også Sannheten og løgnen