Fra «Forlisets vannlilje» av Charlotte Louise Vaillot Knudsen

DiktNorske diktFra «Forlisets vannlilje» av Charlotte Louise Vaillot Knudsen

Ukas dikt av Charlotte Louise Vaillot Knudsen er et originalt og lekent dikt av en av våre nye, spennende poeter.

Estimert lesetid 1min
Foto av vannlilje nøkkerose
Ukas dikt er hentet fra den nye samlingen «Forlisets vannlilje» hvor vi nærmest som av nøkken lokkes inn i en frodig verden av viltre vekster, merkverdige dyr, rytmer og erotikk. (Foto: Pixabay)

Charlotte Louise Vaillot Knudsen (f. 1993) er en av våre nye, spennende poeter. Hun er også gjendikter og oversetter. Knudsen debuterte med diktsamlingen Den akustiske konvolutt i 2018. I år er hun ute med Forlisets vannlilje.

I Forlisets vannlilje kombinerer Charlotte Louise Vaillot Knudsen med usedvanlig musikalsk og rytmisk lekenhet merkverdige mineraler, dyr, viltre vekster, jazz og erotikk.

I diktene hennes har alt fra korallrev til kosmisk støv, fra bardehvalens og lerkefalkens bevegelser til vulkanske åpninger sin plass. Et jeg og et du befinner seg i en vuggende båt, og omkring dem fins en forunderlig og frodig verden.

Anmelder i Klassekampen, Morten Langeland, skriver dette om Forlisets vannlilje: «Diktene beveger seg i tid og rom i vilter erupsjon, de omformer og ser fra odde vinkler […] ordglede og begjær etter verdens bestand­deler gjør at det finnes en stor munterhet i diktene.»

Fra «Forlisets vannlilje»

jeg blåser
bort alle
løvetannhodene

for hver hårfnokk
flytter jeg meg
ett himmellegeme
tettere inntil
deg