«Jeg lar det være slik» av Marianne Teie

Dikt«Jeg lar det være slik» av Marianne Teie

En jødisk fiolinist fra 1800-tallet blir vekket til live i Marianne Teies nye diktsamling «Jeg lar det være slik». Les et dikt fra samlingen i ukas diktspalte.

Estimert lesetid 2min
Rosa paraply i regnet
«regnet er en ting / det også» skriver Marianne Teie i «Jeg lar det være slik». (Foto: Erik Witsoe)

Marianne Teie (f. 1978) er bosatt i Oslo, der hun også jobber som lærer. Teie debuterte i 2017 med diktsamlingen Du bestemmer deg for at dette er et minne. Nå i januar er hun ute med sin andre diktsamling, Jeg lar det være slik.

Diktsamlingen lanseres i tospann med Kristian S. HæggernesVekstsesonger, onsdag 22. januar kl 19:00 i Cappelen Damm-huset. Meld din interesse på Facebook her!

Forfatterene gjester også Litteraturhuset i Bergen den 27, januar.

Skriver fram et liv

Jeg lar det være slik tar for seg livet til den jødiske fiolinisten Joseph Schechter som levde fra 1892 – 1943. I denne perioden er det enorme omveltninger i Europa, og disse får stor betydning for Josephs liv.

Josephs historie blir formidlet gjennom en kvinne som lever i dag. Hun griper til Joseph og hans skjebne nærmest for å distrahere seg selv fra å forholde seg til sitt eget liv. Samtidig som hun prøver å finne ut av Josephs liv skriver hun fram livet hans – slik hun vil at det skal ha vært.

regnet er en ting 
det også 

jeg holder regnet i hendene 
og ser det 
bli mer 
enn 
jeg kan holde 

ser 
ham kle seg 
en dag Bergen stormer 

han innkapsles 
som et grønt frø 

han går ut døren 
tar igjen regnet 
der det løper 
foran 

passer på å 
alltid stå 
der regnet ikke regner 
stå der 
og se det regne