«Til hjertene» av Gunnar Reiss-Andersen

DiktDikt om kjærlighet«Til hjertene» av Gunnar Reiss-Andersen

Mai er tid for svermeri og romantikk og kanskje for å gruble over «henne du aldri møtte». «Til hjertene» av Gunnar Reiss-Andersen er et av våre mest kjente kjærlighetsdikt.

Estimert lesetid 1min
Foto av kirsebærtre i full blomstring, ser opp igjennom blomstene mot blå himmel
«Glem aldri henne / du aldri møtte» skriver Gunnar Reiss-Andersen i sitt dikt fra 1926. Kjærligheten og lengselen er ikke mindre viktige i våre liv nå enn da. (Foto: Arno Smit/Unsplash)

Gunnar Reiss-Andersen (1896 – 1964) var en av det forrige århundrets mest populære norske lyrikere. Han debuterte allerede i 1921. Hans lyrikk var i begynnelsen tradisjonell i formen, men den utviklet og fornyet seg gjennom krigsårene og i etterkrigstiden.

«Til hjertene» er ett av Gunnar Reiss-Andersens kjente og avholdte dikt. Det ble utgitt i hans fjerde diktsamling Kongesønnens bryllup fra 1926.

Ukas dikt som antologi

«Til hjertene» er med i diktantologien Ukas dikt, som er basert på den populære Boktips-spalten med samme navn. Her får du de 100 mest populære diktene fra spalten, med bidrag fra kjente og kjære poeter som Kolbein Falkeid, Alexander Fallo, Gro Dahle, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Olav H. Hauge, Kari Bremnes, Trygve Skaug, Lars Saabye Christensen og mange, mange flere.

Til hjertene

Glem aldri henne
du aldri møtte, –
som kanskje møter
deg etter døden.

Glem aldri henne
som kanskje ventet
på å få møte
deg hele livet.

Glem aldri henne
som har din lengsel.
Glem aldri henne
for den du elsker.

Glem aldri henne
for hun alene
er det du elsker
i den du elsker.