Julegavetips til ungdom

BarnebøkerUngdomsbøkerJulegavetips til ungdom
Estimert lesetid 2min

TIL FOTBALLENTUSIASTEN


Bare spille ball av Michael Stilson
«Imponerende god debut om fotball, ungdom, forelskelse og de vanskelige valgene,» ifølge Adresseavisen. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene. Den handler om å prøve å glemme en jente, og klare seg uten en far. Og den handler om å vinne – uten å miste seg selv. «[…] Stilson skriver godt og ujålete, karakterene trer klart fram for leseren, og spenningskurven på vei mot finalen håndterer han helt utmerket – på alle områder, ikke bare når det gjelder selve fotballen.»

Kjøp boken her!

 

TIL DEN SAMFUNNSBEVISSTE


Jenta i veggen av Lena Lindahl
«Jenta i veggen er uhyggelig lesning. På sitt beste puster boken liv i historien og minner oss om at det ikke er altfor lenge siden at mennesker, ikke så ulike oss selv, ble definert som uønsket og sendt til tilintetgjørelse på grunn av sin religion og sitt kulturelle opphav,» skriver NRK. En viktig bok om en jødisk jente som gjemmer seg for nazistene, om de som risikerte livet for å skjule henne og om de som ikke klarte seg.
Kjøp boken her!

 

TIL TEGNESERIEFANTASTEN


Sabotør av John S. Jamtli
Dette actioneventyret fra andre verdenskrig balanserer elegant mellom underholdning og alvor. Sabotør er tegneseriefortelingen om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter. Dagbladet skriver: «Jamtli viser med Sabotør at han har en stødig tegnehånd og talent for gode plot.»

Kjøp boken her!

 

TIL DEN GRAFFITIINTERESSERTE


Drabant volum 3 av Øyvind Holen
Volum 3 er en frittstående fortsettelse i Drabant-serien: Året er 2000 og voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet og Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet i Oslonatta. «…Holen og Noguchi har fullført et av hovedverkene blant 2010-tallets norske tegneserier,» skriver Serienett.no.

Kjøp boken her!

LES OGSÅ: Anna Fiske skriver om tenåringslivet i sin første ungdomsroman Elven