Gudny Ingebjørg Hagen om Fest og feiring

BarnebøkerGudny Ingebjørg Hagen om Fest og feiring
Estimert lesetid 3min

Vinneren av Brageprisen i Åpen klasse: Sakprosa for barn ble forfatter Gudny Ingebjørg Hagen og illustratør Malgorzata Piotrowska med bokverket Fest og feiring. I disse bøkene lærer barn – og voksne! – mer om høytidene id, hanukka, divali, vesak og jul. Her kan du høre forfatteren i samtale med prosjektleder Ane Ramm om idéen og veien frem mot ferdig bokverk – og Bragepris!

Gudny Ingebjørg Hagen: Fest og feiring
Fest og feiring finnes også i en samlet utgave med pedagogisk veiledning for ansatte i barnehage og barneskole. Les mer på siden til Cappelen Damm Undervisning.

Om Fest og feiring: 


God hanukka!
Benjamin er nabo med den verdensberømte saksofonisten Bobben. Han har lovet å hjelpe Benjamin med hanukkafesten. Men Bobben får gikt og er i dårlig humør. Da er det strengt forbudt å ringe på hos ham. Boka skildrer hvordan mange jødiske barn i Norge forbereder og feirer hanukka.

God divali!
Hvert år ønsker Abhi og Anjali at bestemor og bestefar skal komme fra India og feire divali sammen med dem, men det har aldri blitt noe av. Bestefar tør ikke fly! Endelig er divalimorgen her. Men hvorfor er mamma og pappa så rare? Boka skildrer hvordan mange hinduer i Norge forbereder og feirer divali.

God id!
Eliza og Eshan feirer id når fastemåneden ramadan er over. Lillesøster Eliza har begynt å telle dager. I år har hun lagd en stor overraskelse til storebror Eshan og de store fetterne og kusinene. Fortellingen skildrer hvordan mange muslimer i Norge har det i fastemåneden ramadan, og hvordan de forbereder og feirer id.

God jul!
Dina og Damian bor vegg i vegg og kaller seg «to hyggelige fyrer». Julaften skal de være med i julespill i hver sin kirke. Dina gleder seg, men hvorfor er det så mørkt og stille i huset? Boka skildrer hvordan mange i Norge forbereder og feirer jul.

God Vesak!
Ved første fullmåne i mai feirer Cuong og Chau vesak til minne om at Buddha ble født. Først feirer Cuong og Chau i tempelet. Senere skal hele familien være med på den store vesakfesten utenfor byen. Endelig drar de avgårde. Boka skildrer hvordan mange buddhister i Norge forbereder og feirer vesak.

Her kan du høre Gudny Ingebjørg Hagen i samtale med prosjektleder Ane Ramm om veien fra idé til ferdig bokverk – og Bragepris!