Barnas Beste Sangbok

BarnebøkerBarnas Beste Sangbok
Estimert lesetid 2min

Barnas Beste er en ny gavebokserie som inneholder velkjente skatter fra barnelitteraturen. Gudny I. Hagen har tatt for seg sangskattene våre, og presenterer 123 kjente og kjære barnesanger i Barnas Beste: Sangbok, en perfekt gave til store merkedager som fødsel, dåp, navnefest og bursdager.

Fargerikt og morsomt illustrert

Utvalget i Barnas Beste: Sangbok er gjort med tanke på hva dagens barn synger i sin hverdag, hjemme, på skolen og i barnehagen. Boken er fargerikt og humoristisk illustrert av Line Halsnes, og har fått sitt eget univers «Sangskogen», hvor barna kan kikke på illustrasjonene og finne igjen dyr, områder og elementer fra sangene. Idar Torskangerpoll har vært notetegner.

Andre Barnas Beste-bøker

Så langt foreligger det fire bøker i serien. Den første var en samlebok med 12 fortellinger, sanger og dikt med vår alles favoritt-ku Mamma Mø i sentrum (2016). Deretter kom en samling med 15 av Asbjørnsen og Moes kjente eventyr (2016), vakkert illustrert av Asbjørn Tønnesen. I våres kom en eventyrbok med H.C. Andersens eventyr, illustrert av Asbjørn Tønnesen i tillegg til Barnas Beste: Sangbok.

Biografi: Gudny Ingebjørg Hagen

Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke Barne-tv-serier for NRK, og har totalt vær involvert i ca. 200 Barne-TV-programmer gjennom tidene. Hun har skrevet manus til alle bøkene, tv-seriene, teateroppsetningene og filmmanuset til Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Julenatt i Blåfjell, samt manus til tv-serien Vertshuset Den Gyldne Hale, adventsserien Amalies Jul, og en rekke manus for Sesam Stasjon og Huset med det rare i. I tillegg er hun utviklingsansvarlig for opplevelses- og kulturhuset Blånisselandet i Målselv. Hagen er også tekstforfatter av flere hundre sanger, og har samarbeidet med noen av landets beste komponister. Hun er utdannet førskolelærer. For tiden skriver hun på heltid. Gudny Ingebjørg Hagen er tildelt en rekke priser for arbeidene sine, blant annet Teskjekjerringprisen, Gullruten, flere Spellemannspriser og Brageprisen .