Virkelighetens monstre

BarnebøkerBarn 10-12 årVirkelighetens monstre

Hun elsker monstre, og hun elsker dyr. Hva er da mer naturlig enn å lage en bok om virkelighetens monstre?

Estimert lesetid 2min
Monsterskulpturer av Line Renslebråten
Forfatter, illustratør og lærer Line Renslebråten har skrevet bok om virkelighetens monster. Hun lager også livaktige monsterskulpturer. Til høsten skal hun ha utstilling på Oslo Bymuseum. (Foto: Mia Regine)

I den nye boka mi kombinerer jeg mine største interesser. Jeg elsker nemlig både skrekkfilm, monstre, drager og fantasy. Like mye som jeg elsker natur og det virkelige dyrelivet på planeten vår.

Den første boka jeg skrev var en skjønnlitterær bok om en jente med et monster under senga. De andre bøkene jeg har laget er sakprosa om dyr. Så Virkelighetens monstre kom nesten helt av seg selv.

Den gøyeste boka å lage

Den har nok vært den aller gøyeste boka å lage. Jeg har sittet og kost meg i timevis med research for å finne de ekleste dyrene. Blant annet finnes det en hel serie på youtube med en fyr som lar seg stikke av insektene med de aller mest smertefulle bittene (for eksempel kulemauren, som heter det fordi det kjennes som å bli skutt).

En spennende prosess

Illustrasjonene er tegnet på ipad-pro, så dette er første prosjektet som kun er gjort digitalt. Jeg er egentlig veldig lite teknisk av meg. Har stort sett tegnet med tusj og pastell på papir, så dette har vært en spennende prosess, hvor jeg har lært mye underveis.

De ekle og farlige dyrene er like viktige som de søte med pels!

Alt som er litt ekkelt er veldig fascinerende greier, og jeg er ganske sikker på at mange barn er enige med meg i det. Samtidig var det viktig for meg å få frem i forordet at i naturen trenger vi de ekle farlige og slimete dyrene minst like mye i økosystemet, som de søte med pels. Det er veldig viktig å huske på!

Les gjerne artikkelen Klimaprat med Line Renslebråten på blogg.deichman.no!