På nye eventyr med Karsten og Petra

BarnebøkerBarn 4-6 årPå nye eventyr med Karsten og Petra

Karsten og Petra drar stadig på eventyr, både til utlandet og i Norge. Her er noen Karsten og Petra-bøker som vekker både nysgjerrighet og eventyrlyst.

Estimert lesetid 3min
Karsten og Petra drar på eventyr både nært og fjernt. Denne gangen er de i London. (Illustrasjon: Anne G. Holt)

Karsten og Petra er alle barnas venner. I flere generasjoner har de nå vist vei til barnehageliv, karneval, utenlandsturer og ferier. Og barna elsker å få være med Karsten og Petra. Det er gjenkjennelig og lett forståelig for de små.

I sommer får vi drømme oss bort på turer vi skulle ha tatt. Karsten og Petra drar til London, og vi får bli med de på storbyens mange severdigheter.

Karsten og Petra reiser til London

I denne nye boka bærer det avsted til London. Der skal Karsten og Petra bo på hotell, besøke verdens største lekebutikk, gå på Tower of London, og i London Zoo, blant annet. For de har mer på planen; de skal kjøre elvebuss på Themsen, se på et slott og et dukketeater, spise søndagsstek på pub (!) og de skal på fotballkamp.

I denne boka blir vi med andre ord godt kjent med London og de severdighetene de har å by på til familier som kommer. Ikke nok med det, i boka er det også faktabokser og et lite engelskkurs. Boka kan kanskje inspirere til å planlegge neste storbyferie?

Andre eventyr med Karsten og Petra

Det finnes mange bøker med Karsten og Petra siden de debuterte i 1992. Her kan du se hele serien av bøker som har utkommet. Vi har funnet frem noen av bøkene som vekker nysgjerrighet og eventyrlyst.

Karsten og Petra på tur i skogen

Mens vi venter på åpne grenser, kan jo også denne klassikeren passe godt i sommer: Karsten og Petra på tur er en koselig bok om å være ute i skogen. De har med ryggsekk og sovepose. Dessuten har de med telt, og Løveungen og Frøken kanin så klart. De bader og griller, leker gjemsel og leter etter dyrespor.

Kasten og Petra hilser på kongen

Dette er en reisebok til Oslo, og passer jo perfekt akkurat i år for de som kanskje legger turen til hovedstaden i stedet for sydligere strøk. Sammen reiser Karsten og Petra inn til Oslo med toget. Morfar er med. I løpet av noen dager skal de bli kjent med byen. De ser på Slottet og Stortinger. De reiser med ferge ut til Bydøy, og ser på Sinnataggen i Frognerparken. Dessuten får de feire den tradisjonelle 17.mai- feiringen på Karl Johan!

Karsten og Petra drar på landet

I denne boka blir vi med Karsten og Petra nå de skal overnatte på en gård. På denne gården dyrker de økologisk mat, og alle dyrene får gå fritt rundt. Karsten og Petra får mange nye dyrevenner, de blir kjent med hunden Jason, geitebukken Bruse, grisen Bjørnar og mange kuer og høner.

Løveungen og Frøken Kanin på eventyr i Afrika

Vi må jo ikke glemme de søte kosedyrene Løveungen og Frøken Kanin! Denne søte og fargerike bildeboka tar oss med Løveungen og Frøken kanin til Afrika. De reiser dit med fly, og når de kommer frem møter de en flokk med apekatter og en løve som trenger hjelp. Dette er en bok som passer de yngste leserne.

Les mer om Karsten og Petra og kjøp bøkene her.