Julegavetips til barna mellom 5-8 år

Barn 4-6 årUkategorisertJulegavetips til barna mellom 5-8 år
Estimert lesetid 3min


TIL SMÅ KRIMELSKERE


Purriot og den falske nissen av Bjørn F. Rørvik
Første julegavetips er den femte boka om detektivhelten Purriot, som garantert vil glede store og små krimelskere. «Nisseslask stjal gavene» leser mesterdetektiven Purriot i Hurlum Dagblad. En falsk nisse har lurt et helt nabolag trill rundt og stjålet gavene deres. Noe så frekt! Når det viser seg at skurken også har stjålet gaven som Purriot og Paprika ga til Beate, får Purriot nok. Nisseslasken må fanges!


TIL DEN TØYSETE


Vitseløve 3 av Steffen Sørum
Har du hørt om svensken som lot hønene drikke kokende vann? Han ønsket seg hardkokte egg. Vitseløve er korte og lettleste vitser som gjør det morsommere å lære å lese, med morsomme illustrasjoner av Renate Thor. Dette er den tredje boka i Steffe Sørums Vitseløve-serie.


TIL DEN UNGE POETEN


En, to og et tre av Widar Aspeli
En historie på lekne rim og en fantasilek som i utgangspunktet oppfører seg som en pedagogisk tekst om å telle, men som tar leseren med på så mye mer. Det handler om hva man kan, og hva barna er opptatt av å lære – klatre, jobbe med verktøy, synge og lese og skrive.


TIL DYREELSKERE


Jesperpus og reven av Hanne Kristin Rohde og Aina Stormo
Kjenner du til Jesperpus? Denne katten har faktisk over 75 000 følgere på Facebook, og er høyt elsket av mange, både i Norge og i utlandet. Nå er to spennende og koselige historier fra Jesperpus’ hverdag (sjekk også ut Jesperpus på skitur), kommet som lettleste bøker for de fra rundt 6 år som akkurat har begynt å lese.


TIL DEN FREMTIDIGE BIOLOGEN


Under polarisen av Line Renslebråten
Det finnes et yrende mangfold og dyreliv i polarhavet. Et økosystem hvor alt henger sammen. En større bevissthet rundt klima og miljø de senere årene har fått øynene opp for hvor viktig og rikt liv som finnes i nord. Under polarisen kombinerer fakta med visuelt sterke og fargerike illustrasjoner, hvor tema nettopp er viktigheten av å bevare denne faunaen og floraen.


TIL UNGE FILOSOFER


Verden sa ja av Kaia Linnea Dahle Nyhus
Hvordan oppsto verden og hvordan ble vi, vi? Kaia Dahle Nyhus tar leseren med på en forunderlig oppdagelsesreise for å finne ut hvor vi kommer fra og når vi ble mennesker. Det er evolusjon for de yngste og fortalt på en original og glitrende måte. Dette vekker nysgjerrigheten og de store spørsmålene: Hvem er vi og hvor er vi på vei?

 

Cappelen Damm har en egen fullassortert barnebokhandel med bøker fra alle norske forlag. Besøk den her.