Fra skuespiller til barnebokforfatter

Barn 2-4 årUkategorisertFra skuespiller til barnebokforfatter
Estimert lesetid 2min

Den magiske pappesken er kunstneren Kristin Bortolottis (tidligere Kristin Frogner) bokdebut. Mest kjent er hun kanskje for rollen som Charlotte Anker Hansen i Hotell Cæsar. Nå har hun skrevet og illustrert en bildebok inspirert av sønnen.

Bakgrunnen for boken


«For et par år siden, fikk jeg beskjed om at et av barna mine antagelig ikke kom til å utvikle fantasi. Det gjorde at jeg ikke klarte å tenke på så mye annet en stund.

Den magiske pappesken av Kristin Bortolotti er en vidunderlig vakker hyllest til barnlig fantasi.
Den magiske pappesken av Kristin Bortolotti er en vidunderlig vakker hyllest til barnlig fantasi.

Disse tankene ble til tegninger, og etter hvert ble tegningene til en bok. Fantasien er noe vi tar for gitt. Men den er en av livets aller største gaver, som vi daglig burde ta vare på og feire,» sier forfatteren til BOK365.

Sønnen ble diagnostisert med autisme, og Kristin har laget denne boken i stor grad til ham, nettopp for å feire hvor ulike og vakre barn kan være.

En magisk pappeske


Bildeboken Den magiske pappesken er en hyllest til barnlig fantasi. En enkel, brun pappeske sender to små oppdagere på en reise tilbake i fortiden og inn i fremtiden.
Boken har enkle verselinjer på rim og er fantastisk rikt illustrert. Den er vakker og lærerik om verden vi er en del av.

Forfatter Kristin Bortolotti. Foto: Maja Hattvang.
Forfatter Kristin Bortolotti. Foto: Maja Hattvang.

Om forfatteren


Kristin Bortolotti (f. 1978) er både forfatter, skuespiller, musiker og skulptør. Kristin er utdannet ved Florence Academy of Art – Sculpture Program. Den magiske pappesken er hennes bokdebut.

Boken lanseres onsdag 18. april på Kulturhuset i Oslo.