Morsom bok om strandkrabba

Barn 4-6 årUkategorisertMorsom bok om strandkrabba
Estimert lesetid 2min

Strandkrabbefisket er kanskje den mest utbredte aktiviteten langs norskekysten om sommeren. André Vaalers morsomme bok Strandkrabba, er Ideell sommerlektyre for de aller yngste.

Uforglemmelige sommerminner

For store og små bidrar strandkrabbefisket til uforglemmelige sommerminner, intens spenning og konkurranse. Veldig ofte er strandkrabbene ”barnepiker” for slitne småbarnsforeldre. Småbarn er lette å sysselsette på bryggekanten. Med enkle «remedier» som hyssing, klesklyper, noen blåskjell og en bøtte med vann er dagen reddet.

Strandkrabba
De små strandkrabbene gruer seg til juni, juli og august, som er høysesong for strandkrabbefiske… Illustrasjon av Oscar Jansen
Strandkrabba
Årets sommerlektyre for de yngste! illustrert av Oscar Jansen

Gleder du deg til sommeren?

Ja! sier de fleste. Men dessverre ikke alle, spesielt ikke strandkrabbene. Og det er jo ikke så rart. I boka Strandkrabba møter du en strandkrabbe som gleder seg til vinteren, når høysesongen for strandkrabbefisket er over.

Trekløver står bak

André Vaaler har stått fort idé og tekst til boka, som er rikt illustrert av Oscar Jansen. Professor Audun Rikardsen, en av verdens beste naturfotografer, har bidratt med magiske bilder og spennende faktainformasjon. Dette er en bok som på en humoristisk måte vil  gi små og store ny kunnskap om naturen. Man får blant annet vite hva strandkrabba spiser og hvor og hvordan den bor. Trekløveret som står bak boka, er også ansvarlig for barneboksuksessen Villaksen Salomon og den store reisen.

André Vaaler

André Vaaler har skrevet barnebøker, filmmanus og fortellermanus til musikaloppsetninger. I tillegg står han bak ulike sangtekster, som «Holmenkollhymnen» og Start-hymnen «Heltane fra sørlandet». I 2012 utga han boka om Villaksen Salomon og Den store reisen, som høstet gode kritikker og har bidratt til forestillinger. Vaaler er tekstforfatter i kommunikasjonsbyrået, 07 media. Han er utdannet sosionom/diakon og har tidligere jobbet flere år med utredning av ungdom.

Oscar Jansen

Oscar Jansen er illustratør, billedkunstner og musiker. Han har illustrert en rekke bøker for barn.

Audun Rikardsen

Audun Rikardsen er biolog og naturfotograf. Han er professor i arktisk og marin biologi ved Norges Fiskerihøgskole, Universitetet i Tromsø.

Strandkrabba har egen facebookside!